Cuina Mallorquina Vegetariana

Inici>Notícies >Altres >Cuina Mallorquina Vegetariana
1
  • Cuina Mallorquina Vegetariana és un llibre de cuina diferent, amb les receptes mallorquines de sempre però sense un gram de carn.

     

  • 28/02/2011
  • Cuina Mallorquina Vegetariana
  • Estrella Alba Troya, naturòpata titulada en medicina xinesa; Catalina Piris, educadora social, quiromassatgista i cantant i Maria Antònia Santandreu, diplomada en magisteri i especialitzada en audició i llenguatge. Nascudes a Artà i vegetarianes des de fa nou, deu i setze anys respectivament han elaborat un llibre de receptes de cuina mallorquina vegeteriana.

     

  • Tres cuineres vegetarianes, tres fotògrafs, quatre tastadors, productes de temporada i ecològics, un grapat de receptes i consells culinaris, dotze dinars de diumenge, una cultura, una tradició, un polsim de creativitat i un polsim d’il·lusió.

    Aquests són els ingredients que han utilitzat les tres autores d’aquest llibre per a recuperar i elaborar receptes mallorquines tradicionalment vegetarianes i adaptar-ne d’altres introduint ingredients com el seitan i la soja. (Sinopsis de Cuina Mallorquina Vegetariana)

    Aquest llibre ha estat el fruit de tres anys de treball. Començaren per una recerca de plats típics que no duen ni carn ni peix, com el tumbet, les raoles de bledes o les tradicionals sopes mallorquines i després de plats amb carn i saïm que se poguessin adaptar, com les panades o el frit mallorquí. “Després de tenir el recull de receptes, va ser el moment de passar al fogons”. Es reunien un cop al mes i cuinaven unes quantes receptes, anotaven les mesures exactes i un cop acabat el plat el fotografiaven i finalment ho tastaven. Un dels objectius principals per elles fou el d’aconseguir el gust autèntic de les receptes. Les autores han volgut demostrar que és possible cuinar plats tradicionals mallorquins sense carn, així han pogut apropar la cuina mallorquina a la gent del món vegetarià.

    A aquest llibre, a més de trobar-hi les receptes també s’hi poden trobar els aliments de cada temporada, ja que les autores aposten per la cuina de temporada, ecològica i vegetariana.

    L’editorial Documenta Balear ha estat l’encarregada de donar forma a aquest llibre. El passat diumenge 27 de febrer es va fer la presentació del llibre en el marc de la XXII Setmana del Llibre en Català a Palma.

     

Enllaços:
Municipis: Illes Balears.
Comentaris rebuts (2)
  • cocinaparaceliacos
  • 12/03/2011 a les 19:19 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Enhorabona per el llibre!. "
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Ginjola
  • 30/03/2015 a les 9:47 am (Europe/Berlin +02:00)
  • "És un llibre fantàstic!
    Passam molt de gust, de fer ses receptes i menjar-les. Bo d\'entendre i de dur a terme.
    Una alternativa totalment recomanable.
    Enhorabona,"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.