Matarˇ acull un cap de setmana dĺartesania alimentÓria

Inici>NotÝcies >A fons >Matarˇ acull un cap de setmana dĺartesania alimentÓria
1
Autor: Consell Comarvcal Maresme
  • La Fira de Sant Ponš reuneix una seixantena d'expositors alguns dels quals participen d'un projecte comarcal per promoure els productes locals
  • 8/05/2010
  • Matarˇ acull un cap de setmana dĺartesania alimentÓria
  • La capital del Maresme celebra aquest cap de setmana la festivitat de Sant Ponš, patrˇ dels herbolaris, amb una tradicional fira on sĺhi podran tastar i comprar els aliments artesanals de gairebÚ una seixantena de productors, tant locals com vinguts de diferents punts del territori.
  • Des d’avui dissabte i fins demà diumenge, la plaça de l’Ajuntament de Mataró acollirà la XXX Fira Mercat de Sant Ponç, dedicada a als productes artesanas, com formatges, dolços, pa, maduixots, embotits, vi, cava, etc, de la mà de gairebé una seixantena d’expositors procedents del Maresme però també de diferents punts del país com Centelles (El Molí de la Llavina-formatges, mató), Perafita (Forn Franquesa-pa i coques), Planoles (Embotits casolans de Planoles), Sant Fruitós de Bages (Forn de Cabrianes), Sabadell (M. Carme Fontseca-ametlles garrapinyades), Girona (Arnau Pujol-vi de criança), Cervelló (Ana M. Garcia-mel i melmelades), etc. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró que organitza a través de l’Institut de Promoció Econòmica i que enguany arriba a la 30ª edició.

    Entre els expositors, n’hi ha alguns que participen del projecte ‘Productes de la terra i artesania alimentària’ que impulsa el Consell Comarcal del Maresme. És el cas de Casa Graupera, de Mataró (neules, xiulets, galetes, pets de monja...); formatges Can Pujol, de Vilassar de Dalt (formatges Nevat, Sant Mateu, cantell, ros, ull de cabra....); l’anxoveta del Masnou (anxoves, seitó en vinagre....); Forn Can Ricastell, de Tordera (madalenes, pa ecològic, de llavors....); productors de maduixes i maduixots del Maresme (Josep Marpons i Quim Ginesta); i formatges Vilatzara de Vilassar de Mar (formatge farcell,...). La iniciativa, començada al 2008 i que busca promocionar i catalogar els productes locals, també ha suposat l’elaboració d’un cens de productors i artesans de la comarca i l’edició del Catàleg de productes de la terra i artesania alimentària del Maresme. 

Enllašos:
Municipis: Mataró (Maresme).
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
NotÝcies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.