La Festa de la Cirera de Torrelles homenatjarà als productors locals

Inici>Notícies >A fons >La Festa de la Cirera de Torrelles homenatjarà als productors locals
1
 • Del 4 al 6 de juny la cita més emblemàtica del municipi del Baix Llobregat celebra el 30è aniversari amb una exposició, un mercat i un concurs
 • La Festa de la Cirera de Torrelles homenatjarà als productors locals
 • L’objectiu de la festa és promoure dos eixos principals: la producció de qualitat i proximitat dels pagesos locals i la gastronomia elaborada amb cireres, una fruita característica de Torrelles de Llobregat. L’esdeveniment inclou la projecció d’un documental en homenatge als pagesos locals.
 • Des de l’any 1980, un dels primers caps de setmana de juny, Torrelles de Llobregat, al Baix Llobregat, organitza la Festa de la Cirera que, destinada inicialment a celebrar l’èxit de la collita d’aquesta fruita, ha esdevingut una de les celebracions més importants del poble. S’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista la cirera: una exposició, un mercat i un concurs on competeixen els productors locals. Enguany, la cuina adquirirà de nou un paper protagonista a la Ruta Gastronòmica, que arribarà a la seva tercera edició reunint una dotzena de restauradors locals que incorporaran la cirera a alguns dels seus plats. A banda, amb motiu del trentè aniversari de la festa es presentarà el documental Entre Cirerers com a homenatge als pagesos de Torrelles, més concretament, als productors de cireres.

  L’acte inaugural donarà pas a l’obertura de l’exposició central de la festa amb la mostra de cireres locals i paneres a concurs. Pel que fa al mercat, s’hi podran comprar i provar les diverses varietats de cireres torrellenques repartides entre les parades d’una dotzena de pagesos locals. El municipi també aprofita la cita per donar a conèixer l’artesania mitjançant la Fira d’Artesans i promoure les entitats locals i els botiguers amb la Mostra d’Entitats i la de Comerços. Tant les associacions com els comerciants tenen un paper clau en l’organització de la festa que comptarà amb 25 actes, una dotzena d’exposicions i diverses activitats paral·leles, com la ruta d’aparadors guarnits amb cireres, la passejada pels camps de cirerers, el 6è Concurs de Fotografia Ca la Cinta o la Festa de l’Esport.

Arxius associats:
Municipis: Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat).
Productes:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.