Excel·lent anyada de la DO Pla de Bages

Inici>Notícies >A fons >Excel·lent anyada de la DO Pla de Bages
1
Autor: DO Pla de Bages
  • El comitè de tast dóna molt bona nota als vins rosats, blancs i negres de 2009
  • 29/12/2010
  • Excel·lent anyada de la DO Pla de Bages
  • De "molt bons" han qualificat els experts del comité de tast del Consell Regulador DO Pla de Bages els vins de l'anyada de 2009. Els blancs i rosats es comercialitzaran aviat mentre que els negres, que són la majoria, tardaran entre tres i quatres anys.
  • Els 46 vins evaluats, 10 de blancs, 6 de rosats i la resta negres, elaborats pels 11 cellers que integren la DO Pla de Bages al 2009, han merescut el qualificatiu de "molt bons" per part del comité d'experts que s'ha encarregat de valorar-los i puntuar-los i que ha tingut en compte característiques com el color, el gust, l'olor i la tipicitat. Joan Francesc Baltiérrez, secretari del Consell Regulador, ha destacat la "regularitat" de tots els vins negres, segons informa ACN. Baltiérrez ha explicat a la mateix font que el tast es fa sense saber qui ha fet cada vi i que els blancs i els rosats estan "pràcticament acabats" però que els negres es destinaran a una criança i posteriorment a una reserva, és a dir, que encara tardaran uns tres o quatres anys a poder-se comercialitzar. La DO ja va decidir sotmetre a un tast al passat desembre sis vins, blancs i rosats, per presentar-los a la campanya de Nadal. Els integrants del comité de tast han estat Jaume Pont, de la botiga de vins i caves Setè Cel, els sommeliers Jaume Pons, Jordi Vilaseca, Pilar Garcia i Joan Sala, Albert Gonzalo, de l'INCAVI, i el mateix Baltiérrez.

    D’altra banda recentment la DO ha donat a conèixer la incorporació del municipi d'Aguilar de Segarra (Bages) a les 26 poblacions de la comarca on es pot cultivar vinya per produir vins d’aquesta denominació d’origen i que està integrada pels següents cellersCeller Cooperatiu d’ArtésCeller Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Masies d’Avinyó (Abadal), Mas de St. Iscle, Oller del Mas, Vins Grau i Caves Gibert. Una de les peculiaritats d'aquesta denominació d'origen són les tines i les barraques de vinya, construccions de pedra seca que els pagesos utilitzaven per guardar l’utillatge i protegir-se de les inclemències del temps. 

Municipis: Bages (Barcelona).
Productes:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.