Els productes ecològics catalans, presents a Biofach

Inici>Notícies >A fons >Els productes ecològics catalans, presents a Biofach
1
 • De les 17 empreses participants, la majoria exposaran els seus productes a l’estand de Catalunya, amb el suport de la Generalitat
 • 16/02/2010
 • Els productes ecològics catalans, presents a Biofach
 • Prop d’una vintena d’empreses catalanes vinculades als aliments ecològics donaran a conèixer la seva oferta a l’estand de Catalunya de Biofach que compta amb el suport del govern de la Generalitat. Es tracta d’un magnífic aparador ja que constitueix la fira més important del món del seu sector i per la qual passaran gairebé 50.000 persones.
 • En total, 14 de les 17 empreses agroalimentàries que participaran a Biofach estaran presents a l’estand de Catalunya, promogut pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes i amb la col·laboració del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), on promocionaran una oferta variada de productes de subsectors com la fruita, la verdura, l’oli, el vi, el cava, els derivats del porc i els plats preparats; les tres empreses restants participaran en altres parts de la fira. Biofach, la major exposició internacional sobre productes agroalimentaris ecològics, es durà a terme a Nuremberg entre el 17 i el 20 de febrer. La inauguració de l’estand de Catalunya es farà amb amb un tast de productes aportats per les firmes participants.

  Les empreses catalanes que participaran dins de l’estand de Catalunya, que han de complir uns estrictes criteris d’admissió exigits pel certamen, són: Aceites de Semillas, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental); Chocolates Solé, de Barberà del Vallès (Vallès Occidental); Eco Aliment, de Dosrius (Maresme); Jade Gourmet, de Mataró (Maresme); Hawo Fruits Spain, de l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp); Liquats Vegetals, de Viladrau (Osona); Natursoy, de Castellterçol (Vallès Oriental); Oleander, de Vinyols i els Arcs (Baix Camp); Olicatessen, d’Els Torms (Garrigues); Productos Naturales Capell, de Bellvís (Pla d’Urgell); Vegetalia, de Castellcir (Vallès Oriental); Ayurveda Terre d’Arômes, de San Julià de Ramis (Gironès); Cal Valls, de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell); i Nutrexpa, SL (Natu-hit), de Barcelona. També hi seran presents en altres pavellons i espais temàtics de la fira: Albet i Noya, de Subirats (Alt Penedès); Bodegas Pinord, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), i Ole Bio–Spanish Food, de Súria (Bages).

  El suport del govern a les empreses catalanes per participar en aquesta important fira s’emmarca en el Pla d’Acció Interdepartamental per a l’Alimentació i l’Agricultura Ecològiques 2008-2012, que inclou set departaments de la Generalitat de Catalunya i un pressupost de 37 milions d’euros. El pla vol oferir suport al sector ecològic amb la finalitat de promoure el respecte al medi ambient i el desenvolupament rural sostenible. Biofach és un saló internacional monogràfic de productes ecològics que aplega expositors de tot el món i uns 47.000 visitants procedents de més de 125 països. Representa el més important aparador de la producció ecològica i ofereix una panoràmica completa de productes, des de la producció i certificació fins a la transformació i a la comercialització. A banda dels expositors, en el marc de la fira se celebren seminaris, tallers i conferències on s’aborden qüestions d’actualitat de l’agroalimentació ecològica.

  Catalunya i la indústria agroalimentària ecològica

  En els darrers anys la producció i el consum de productes ecològics a Europa no ha parat d’augmentar i ha esdevingut un dels sectors més dinàmics de la UE, amb un creixement estimat del 30% anual. Itàlia i Alemanya són els països europeus amb majors extensions de producció ecològica, mentre que, pel que fa al consum, el Regne Unit és el principal mercat seguit d’Alemanya, Itàlia, i França, amb nivells que oscil·len entre el 2,5% i el 5% del total de la despesa en alimentació. A Catalunya aquesta xifra és inferior tot i que es preveu una progressiva equiparació al nivell de la mitja europea. La indústria agroalimentària catalana és capdavantera en el conjunt de l’Estat. Actualment, hi ha a Catalunya un total de 71.513 hectàrees certificades pel CCPAE i 641 empreses agroalimentàries dedicades a elaborar aliments ecològics.

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.