Cita amb els productes ecològics a Biocultura

Inici>Notícies >A fons >Cita amb els productes ecològics a Biocultura
1
 • El programa d’activitats inclou una conferència de Carlo Petrini, president de Slow Food, sobre els aliments de proximitat
 • Cita amb els productes ecològics a Biocultura
 • Organitzada per l’Associació Vida Sana, tot està preparat pel tret de sortida d’una nova edició barcelonina de Biocultura que es defineix com la “fira de productes ecològics i consum responsable”. Els aliments biològics i locals ocuparan un lloc important tant en l’exposició com en el programa d’activitats.
 • Del 29 d’abril fins el 2 de maig, el Palau Sant Jordi acull la 17ª fira Biocultura de Barcelona. A Madrid ja fa més, que la fan: ja van per la 26ª edició. Biocultura és un punt de trobada, promoció, exposició i debat amb el fil conductor del consum ecològic en alimentació i no només en alimentació: aquí també es parla, per exemple, de bioconstrucció, de cosmètics respectuosos amb el medi ambient i de roba i calçat sostenible. Biocultura dóna referència d’uns 15.000 productes diferents, obtinguts amb mètodes ecològics i sense el concurs de substàncies químiques ni sintètiques. I el certamen és ocasió d’intercanvi de coneixements i experiències entre fabricants, distribuïdors, venedors i consumidors. Un dels punts del programa d’actes de la fira consisteix en premiar els periodistes que més hagin treballat en favor de l’alimentació biològica.

  Entre les 200 activitats del seu programa, diumenge 2 de maig es durà a terme una conferència de Carlo Petrini, president Slow Food International, acompanyada d’una trobada d’ecocuiners catalans per promoure el concepte de ‘Km 0’, un acte que comptarà amb la col·laboració de la Gastroteca. Hi participaran Oriol Rovira, del restaurant Els Casals, de Sagàs; Lola Puig, del Fort, d’Ullastret; Artur Martínez, d’El Caprixt, de Terrassa; Alfons Bach, del Mam i Teca, de Barcelona; Pep Bové, productor de carn ecològica, de Cal Pauet; Joan Mª Ribas, consultor de Slow Food, i Rosa Solà, presidenta de Slow Food Vázquez Montalbán, de Barcelona. Un restaurant ‘Km 0’ es compromet a emprar ingredients que hagin viscut un desplaçament entre punt de producció i punt de consum d’un màxim de 100 quilòmetres. També els més petits tenen el seu espai dins el programa, concretament a l’apartat MamaTerra en què es duran a terme tallers sobre agricultura biològica i consum responsable amb jocs cooperatius, representacions teatrals i narracions de contes.

Municipis: Barcelona (Barcelonès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.