Cap de setmana vinícola a Reus i Girona

Inici>Notícies >A fons >Cap de setmana vinícola a Reus i Girona
1
 • La capital del Gironès dedica una fira als vins DO Empordà mentre que la del Baix Camp ho fa a les DOs Priorat, Montsant, Tarragona, Terra Alta i Conca de Barberà

 • 11/06/2010
 • Cap de setmana vinícola a Reus i Girona
 • Aquest cap de setmana coincideixen dues fires catalanes dedicades a la promoció dels nostres vins, una a Girona per impulsar el vi de la DO Empordà, i l'altra a Reus, que abraça totes les referències vinícoles dins l'àmbit de la Cambra de Comerç de la capital del Baix Camp: les DOs Priorat, Montsant, Tarragona, Terra Alta, Conca de Barberà i, naturalment, Catalunya.

 • Els dos certamens s'adrecen al públic general però en tots dos casos existeix una promoció paral·lela dels vins adreçada a professionals. La DO Empordà, a banda de protagonitzar la fira que cada setembre i des de fa un quart de segle té lloc a Figueres, organitza tastos adreçats a professionals, un any a Girona, un any a Barcelona mentre que la trobada de Reus ho fa els dies immediatament anteriors a les dates dedicades a tot el públic. ‘Reus viu el vi’ celebra enguany la segona edició; l'anterior va tenir un èxit que va sorprendre: van ser més de 30.000 visitants, 5.000 dels quals van consumir el tiquet que dóna dret a tast de vins, acompanyat d'altres productes gastronòmics també provinents del territori. Carles Tubella, director de la fira, encara les jornades amb optimisme: "L'optimisme és total malgrat la crisi. Nosaltres donem l'esquena a la crisi perquè pensem que, quan les coses es fan ben fetes, no cal tenir por. I com n'hauríem de tenir si ja portem més de 1.200 tiquets venuts anticipadament i si hem hagut de dir que no a expositors perquè, malgrat que enguany hi caben més estands, no hi ha hagut manera de tenir espai per a tots? L'únic que ens podria perjudicar és el mal temps, esperem que no en faci!".

  ‘Vins de Tramuntana, Mostra de Vins de l'Empordà a Girona’,per la seva banda, comença aquest cap de setmana la seva singladura, però té la intenció de perdurar. Com en el cas reusenc, la presentació de vins es fa del bracet d'expositors on hi ha d'altres productes de la zona -embotits de la Vall d'en Bas, anxoves de Palamós, làctics de Mas Marcè-, que permeten al visitant maridar un tastet combinat. Els cellers representats a la trobada en són setze, quinze de l'Alt Empordà i un de l'Empordanet. La inscripció ha estat voluntària, però el conjunt que hi serà present és, al parer d'un dels cellers, Vinya dels Aspres, de Cantallops, "una tria molt representativa dels vins empordanesos, representativa tant des d'un punt de vista territorial, com per trajectòria, dimensió i tipus de vins".

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.