Slow Food fa un balanç positiu de la campanya Km 0

Inici>Notícies >Actualitat >Slow Food fa un balanç positiu de la campanya Km 0
1
 • La iniciativa, que vol impulsar l'ús de productes locals entre els restaurants, aconsegueix una dotzena d'adhesions en el seu primer any de vida

 • 30/11/2010
 • Slow Food fa un balanç positiu de la campanya Km 0
 • ­La campanya Km. 0 arriba a l'any de vida al nostre país amb el balanç d'una dotzena de restaurants adherits i que han adquirit el compromís d'oferir plats a les seves cartes cuinats amb productes locals. Des de Slow Food es mostren satisfets amb els resultats i esperen doblar aquesta xifra l'any vinent.

 • "Les nostres propostes estan obtenint cada vegada millor acollida a Catalunya. I som conscients que no és fàcil satisfer el compromís d'incorporar almenys cinc plats a la carta que siguin de quilòmetre zero", comenta Valentí Mongay, coordinador de la campanya Km 0 i president de Slow Food Garraf, referint-se a l'obligació d'un restaurant d'oferir receptes amb ingredients de 100 quilòmetres de distància com a màxim per aconseguir l'acreditació que atorga Slow Food. "Però nosaltres també proposem un baluard de productes concrets a consumir rere els quals hi ha una raó per defensar-los. Productes ecològics en alguns casos, productes de qualitat, productes que, si no els ajudem, desapareixerien i amb ells es perdrien llocs de treball però també una tradició, una cultura", afegeix Mongay, satisfet del primer any de vida de la campanya en què s'han aconseguit que una dotzena de restaurants s'hi adherissin, una xifra que espera que es dobli l'any vinent donat l'interès que ha despertat a Catalunya.

   

  Mongay, que regenta el Restaurant La Salseta, a Sitges, predica amb l'exemple: "El meu no és un restaurant gastronòmic, però malgrat que els marges que tindria serien superiors comprant arròs barat, perquè aquí a Sitges la gent el que més demana són arrossos, jo me'l faig dur de Pals. Perquè surti més a compte portar-lo d'allà m'he posat d'acord amb un parell o tres d'altres cuiners sitgetans i així reduïm costos de transport, però una cosa la tinc clara: per fer calers, obriria una pizzeria!".  A continuació us incloem els restaurants adscrits a la campanya Km 0 i que consten en la base de dades de la Gastroteca:  El Dien Restaurant, de Vallfogona de Balaguer, i Casa Mercè, d'Àger, tots dos a La Noguera; Lossum Espai Gastronòmic, de Sant Quirze del Vallès, i el Capritx, de Terrassa, ambdós al Vallès Occidental; Els Casals, de Sagàs (Berguedà); El Fort, d'Ullastret (Alt Empordà), La Nansa, de Sitges (Garraf); i El Celler de l'Àspic, a Falset (Priorat).

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.