Sant Sadurní d'Anoia ultima el Centre d'Intepretació del Cava com a fase prèvia del Centre Tecnològic

Inici>Notícies >Actualitat >Sant Sadurní d'Anoia ultima el Centre d'Intepretació del Cava com a fase prèvia del Centre Tecnològic
1
2
3
 • La població de l'Alt Penedès inaugurarà a principis de 2011 la instal·lació que repassarà la història cavista a Catalunya i espera rebre més de 25.000 visitants

   

 • 30/07/2010
 • Sant Sadurní d'Anoia ultima el Centre d'Intepretació del Cava com a fase prèvia del Centre Tecnològic
 • Si tot va com ha d'anar, d'aquí a un temps tindrem un Centre Tecnològic del Cava a Sant Sadurní d'Anoia que farà parella de l'entitat equivalent però referida al vi que ja existeix a Falset. Però pas a pas. De moment, el que sí que ja podem anunciar és la propera inauguració d'una primera fase d'aquest projecte, un Centre d'Interpretació del Cava que està previst inaugurar el 2011.

   

 • Aquesta iniciativa en el seu conjunt parteix de l'existència a Sant Sadurní d'una casa pairal del segle XVII, Can Guineu, que ofereix moltes possibilitats. Una part d'aquesta finca, consistent en una antiga facina, va passar a propietat municipal temps enrere i ara serà la seu del centre d'interpretació abans esmentat i que està previst que entri en funcionament el mes de gener de l'any vinent. L'altra part de Can Guineu, la masia en si, pertany encara a tres grans firmes cavistes, Freixenet, Codorníu i Juvé i Camps. I la intenció és que s'arribi a un acord per traslladar-hi les oficines del Consell Regulador del Cava, actualment a Vilafranca, així com endegar-hi el camí que acabi amb l'existència d'un espai per la investigació sobre el món del cava. Espai que, com el de Falset dedicat al vi, estarà vinculat també a la Universitat Rovira i Virgili i per tant permetrà sinèrgies, economies d'escala, no duplicar unes investigacions que, per bé que cava i vi presenten especificitats tecnològiques força diverses, és evident que alguna en comparteix (el perill davant de plagues, o la possibilitat de l'anomenat canvi climàtic, per exemple).

   

  Joan Amat, president de l'Institut del Cava i actual alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, valora com a "molt important la futura existència d'aquest Centre Tecnològic del Cava, tant per Sant Sadurní, que és lògic que en sigui seu perquè a aquest terme es fa el 90% de tot el cava, com pel conjunt de la DO Cava. L'objectiu és que aquí es pugui fer un servei tant al petit celler com al gran fabricant, perquè, aquest, per exemple, podrà economitzar en estudis que és millor dur a terme pensant en tot el sector". De totes maneres, aquesta segona fase del projecte de Can Guineu és encara en un moment incipient. S'ha fet un concurs d'idees entre arquitectes que presentaran sengles projectes d'aprofitament d'aquests 2.000 metres quadrats. La crisi econòmica també fa ser prudents de cara a fixar dates concretes de funcionament. Sigui com sigui, la Gastroteca us en mantendrà informats i, això sí, de moment, apunteu-vos-ho a l'agenda: a partir de primers de l'any vinent, una visita a Can Guineu us farà viatjar per la història de Sant Sadurní, el passat d'aquesta casa pairal, i les vicissituts viscudes pel cava tant abans com després de la fil·loxera. El centre, que haurà costat uns 6 milions d'euros, vol atreure anualment entre 25.000 i 50.000 visitants dels 300.000 que actualment ja es desplacen a les caves.

   

   

   

Enllaços:
Municipis: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).
Productes:
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.