Préstecs per a inversions de Comerç amb condicions avantatjoses

Inici>Notícies >Actualitat >Préstecs per a inversions de Comerç amb condicions avantatjoses
1
 • La iniciativa busca facilitar el crèdit a les firmes  que volen créixer i fomentar la innovació i la cooperació de projectes entre diferents empreses.

   

 • 2/07/2010
 • Préstecs per a inversions de Comerç amb condicions avantatjoses
 • La Direcció General de Comerç ha fet públic una sèrie de préstecs amb condicions avantatjoses tant per empreses individuals que volen créixer com per a agrupacions empresarials amb l'objectiu de facilitar l'accés al crèdit a tot aquells projectes vinculats al sector del comerç.

 • La iniciativa, que impulsada per la DGC a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, ofereix d'una banda els préstecs CreixComerç a Pimes que siguin empreses individuals i amb una facturació de fins a 50 milions d'euros i vulguin fer reformes, millores logístiques o expandir la xarxa comercial. L'import màxim del crèdit és de fins a un 80% del cost global (de 300.000 euros fins a 5 milions d'euros) i permet incloure inversions realitzades durant  l'últim any i previstes per als 12 mesos futurs. L'amortització és de fins a 12 anys i amb dos anys de carència i incorporen un ajut de Comerç d'un 4% de l'import disposat i com a màxim de 150.000 euros. La tramitació es fa a través de l'Institut Català de Finances.

  També hi ha un segon tipus de crèdit que està dirigit a les agrupacions empresarials amb el nom de préstec I+C i amb l'objectiu de fomentar projectes d'innovació i cooperació i que atorga directament la Direcció General de Comerç. El sol·licitant ha de ser una entitat que representi l'agrupació i l'import pot finançar fins al 75% d'inversions realitzades entre dues o més empreses amb un valor màxim de 100.000 a 500.000 euros a retornar a 10 anys i un de carència i amb un 0% d'interès. La tramitació es fa a l'Oficina de Gestió Empresarial. En qualsevol dels casos la sol·licitud es pot cursar fins al 6 de setembre.

  D'altra banda, també es poden sol·licitar avals de fins a 250.000 euros, bé sigui per garantir préstecs o lísings destinats a l'adquisició d'actius fixos o bé sigui per al 50% de les pòlisses de crèdit. En el primer cas, el termini de devolució és d'entre 3 i 8 anys (1 any de carència) i en el segon de fins a 3 anys (6 mesos de carència). En ambdós casos, l'operació es pot fer a través d'una entitat financera (0'5% obertura, Euribor 12 M + 2) o bé a través d'Avalis Comerç (0,25% obertura, 1,25% anual risc); a banda, Comerç es fa càrrec del 4% de mutualitat.

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.