París degustarà la cuina catalana

Inici>Notícies >Actualitat >París degustarà la cuina catalana
1
Autor: Isma Prados serà l'encarregat de cuinar receptes catalanes a París (foto: DO Catalunya)
  • Isma Prados serà l’encarregat de cuinar un menú amb productes catalans en un acte cultural organitzat per l’Institut Ramon Llull
  • 29/01/2010
  • París degustarà la cuina catalana
  • L’estrena d’un cicle dedicat a la cultura catalana a la capital francesa servirà per donar a conèixer també la seva gastronomia i millors productes. Es tracta d’una lectura de textos d’escriptors del nostre país en què se servirà un menú a base de vins, olis, carns i formatges produïts i elaborats a Catalunya i cuinats per Isma Prados, i que té el suport de la Direcció General de Comerç i de la Gastroteca.cat.
  • El cicle, batejat com la Ballade Catalane i que es durà a terme al teatre MC93 de Bobigny, a París, consistirà en la lectura de textos d’autors com Quim Monzó i Mercè Rodoreda i de poemes de Miquel Bauçà, Maria-Mercè Marçal, Gabriel Ferrater o Joan Vinyoli, i en la degustació de diferents receptes elaborades amb productes de qualitat, com vins de la DO Empordà, vedella dels Pirineus, pollastre del Prat, olis de les cinc DO catalanes, avellanes de Reus, mongetes del ganxet, ànec del Penedès, anxoves de l’Escala, verdures del Parc agrari del Baix Llobregat, pera de Lleida, la patata de Prades, etc. L'acte, al qual assistiran 130 comensals vinculats al món de la cultura i que ha comptat amb el suport del Programa de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç i de la Gastroteca.cat, inclourà receptes com: el tassó d’escudella amb galet i pilota trufada; “llàpissos” del Pallars i pa de vidre amb tomàquet; xató; trinxat i carn de perol en terrina tostada; mongetes del ganxet, tripa de bacallà, carxofes i peronets de la vall d’Àger; arròs del delta de l’Ebre amb ànec rostit i anguila; i pera de Lleida en ratafia i escuma de Tou dels Til·lers. També es podran provar alguns caves de petits cavistes artesans i de la DO Cava i formatges catalans elaborats amb llet de vaca i de cabra. A banda, hi haurà una exposició amb tots els productes que s’hauran utilitzat per fer els plats, perfectament identificats.

    Isma Prados, que serà l’encarregat de cuinar els plats, opina que l'acte servirà per demostrar “que la nostra gastronomia és tan adulta com la seva –referint-se a la de França– i que la projecció del producte català de qualitat no té perquè envejar la que italians o francesos han escampat exitosament al món”. El popular cuiner també afirma que “no es pot entendre un menú de cuina catalana sense conèixer els productes que fan falta per cuinar en català”. La programació es completarà amb la presentació del concert Piturrino fa de músic, de Carles Santos i l’Orquestra Barcelona 216, i de l’espectacle 2666, de Roberto Bolaño, dirigit per Àlex Rigola de la companyia Teatre Lliure.

Arxius associats:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.