Neix Xarxa Verda, projecte per donar a conèixer la producció ecològica de prop

Inici>Notícies >Actualitat >Neix Xarxa Verda, projecte per donar a conèixer la producció ecològica de prop
1
Autor: Mas El Cros, explotació ramadera ecològica que es visitarà dins la iniciativa Xarxa Verda (foto: www.maselcros.cat)
 • Inclou des de visites a productors d'aliments orgànics fins a una desena d'entrevistes en vídeo que es publiquen a Internet

   

 • 27/10/2010
 • Neix Xarxa Verda, projecte per donar a conèixer la producció ecològica de prop
 • El Centre per a la Sostenibilitat Territorial ha engegat un projecte que, amb el nom de Xarxa Verda, inclou visites organitzades a explotacions per donar a conèixer la producció d'aliments ecològics i les seves virtuts i també una sèrie d'entrevistes en vídeo a productors que es publiquen a la xarxa.

   

 • "La iniciativa neix de la inquietud de donar a conèixer els productors ecològics i promocionar iniciatives sostenibles però també té l'objectiu d'establir vincles entre productors i consumidors", explica Anna Grabalosa, responsable de Xarxa Verda, com s'ha batejat el projecte, que impulsa el Centre per a la Sostenibilitat Territorial amb seu a Sant Privat d'en Bas. La iniciativa inclou activitats com visites organitzades a explotacions dedicades a la producció d'aliments orgànics, com la que s'ha fet recentment a la finca garrotxina d'horta ecològica Collbahi, a Mieres. "Les visites són un dels vessants de Xarxa Verda; l'altre àmbit és el de la comunicació i consisteix en la confecció i publicació al nostre web d'onze entrevistes en vídeo a productors perquè puguin explicar com es fan i d'on provenen els aliments ecològics", afirma Grabalosa.

   

  El programa de Xarxa Verda inclou dues visites més a explotacions ecològiques, la primera que porta a conèixer tant la granja de porcs Ramonich, a La Pinya, com la de vaques de Mas El Cros, de Sant Pau, el 4 de novembre i que es fa en paral·lel a una jornada tècnica per parlar dels beneficis de la transició de l'agricultura convencional a l'ecològica, amb la participació de Joan Bassets, veterinari i assessor d'empreses agroramaderes. I la segona, el divendres 12 de novembre, a la Companyia Cervesera del Montseny, de Sant Miquel de Balenyà, a Seva (Osona), per descobrir com s'elabora la cervesa ECOLupulus, d'estil Íber Ale, que s'ha presentat aquest mes. Tots els productes que es podran conèixer a les visites tenen l'aval del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, que en garanteix la qualitat del procés de producció i elaboració. Per aquest projecte, el Centre per a la Sostenibilitat Territorial, una associació formada per entitats ambientalistes, professors i investigadors universitaris, agents econòmics i professionals i ciutadans en general, ha comptat amb el suport del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i la col·laboració del diari Jornal.cat.

   

Enllaços:
Municipis: Girona (Catalunya).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.