La Vall de Camprodon reuneix els seus millors productes en una fira

Inici>Notícies >Actualitat >La Vall de Camprodon reuneix els seus millors productes en una fira
1
Autor: ElRipollès.info, Arnau Urgell
 • Una quinzena d'estands mostraran embotits, poltre, trumfes, melmelades i formatges procedents d'aquesta zona del Ripollès

 • 1/02/2011
 • La Vall de Camprodon reuneix els seus millors productes en una fira
 • La Vall de Camprodon ha decidit donar a conèixer la seva rica gastronomia a través d'una fira que no només vol ser un aparador per als seus productes sinó també té l'objectiu de desestacionalitzar el turisme. Hi haurà activitats com concursos i tallers i propostes per als més petits.

 • La Vall de Camprodon estrenarà una mostra de productes artesans els propers 26 i 27 de febrer al pavelló vell de Camprodon amb la finalitat de "donar a conèixer la qualitat dels nostres productes, ja que a la Vall de Camprodon tenim molt interès en promocionar el sector primari, el producte local i els productors", assegura Eva Martínez-Pico, gerent de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, que impulsa la iniciativa. La fira girarà entorn aliments com els embotits, el poltre, les trumfes, les melmelades i els iogurts que es podran veure i adquirir en una quinzena d'estands de productors de la zona i de fora. "Hem organitzat un concurs d'embotits perquè és el producte que més ens caracteritza", explica Martínez-Pico que apunta l'elaboració d'embotits com un dels sectors importants de la zona però al qual falta "canals de promoció per potenciar-ne el seu consum i difusió. Això fa que ens haguem decidit a potenciar la cultura del gust local i dels productes derivats". A banda, també es faran tallers amb maridatge de vins i cerveses, berenars saludables, i alguna activitat amb nens.

   

  També hi haurà empreses de turisme rural que inclouen en la seva oferta la degustació i venda de productes propis. Tot plegat per intentar desestacionalitzar el turisme, una important font d'ingressos de la Vall de Camprodon. S'estima que per la fira passaran com a un miler de persones "tot i que les xifres poden ser molt variables donat que es tracta d'una primera edició". El futur d'un sector primari com és el cas del de la Vall de Camprodon es troba en moment difícils, ja que segons Martínez-Pico, "encara queda molta feina per fer. Som molt conscients que aquí tenim un sector molt fràgil, i necessitem protegir-lo, però això només és possible mitjançant una política de sensibilització per fer entendre que hi ha productes que es fan d'una manera especial, seguint una tradició".

Enllaços:
Municipis: Camprodon (Ripollès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.