La guia 'Compra a pagès' s'ha presentat amb l'ambició d'impulsar la venda directa

Inici>Notícies >Actualitat >La guia 'Compra a pagès' s'ha presentat amb l'ambició d'impulsar la venda directa
1
2
3
4
 • Inclou més de mig miler de pagesos que venen directament els seus productes al consumidor i també s'hi pot accedir a través del portal Gastroteca.cat

   

 • 5/11/2010
 • La guia 'Compra a pagès' s'ha presentat amb l'ambició d'impulsar la venda directa
 • La guia, que es va presentar el passat divendres 29 d'octubre amb la presència del cuiner Ferran Adrià i del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa Josep Huguet, neix amb l'objectiu de contribuir a la comercialització dels productes locals i de convertir-se en un instrument per identificar i promocionar els productors que fan venda directa. L'acte va reunir al Parc Agrari del Baix Llobregat més d'un centenar d'assistents.

 • La publicació, de la qual se n'han editat uns 18.000 exemplars, inclou més de mig miler de productors que venen els seus productes directament al consumidor de manera individual o agrupada que, a més, es poden trobar al portal Gastroteca.cat; també hi ha una versió per als mòbils d'última generació. "Es tracta d'un projecte que neix fruit de la demanda dels productors que fan venda directa i dels consumidors: en el primer cas per la necessitat de promocionar-se i en el segon per poder trobar i comprar els seus productes", valora Ramon Sentmartí, cap de la Unitat de Comercialització Agroalimentària de Comerç, des d'on s'ha impulsat la publicació. "La iniciativa també respon a la creixent sensibilització cap als productes de proximitat que hi ha a la societat", afegeix Sentmartí que subratlla la importància de "donar suport al sector primari ja que a Catalunya tan sols produïm els 37% dels aliments que mengem".

   

  L'acte de presentació va comptar amb la presència del cuiner Ferran Adrià que va constatar el seu suport a la iniciativa i també "el compromís social dels cuiners d'aquest país, que sempre estem allà on se'ns demana, un fet que no es dóna a cap altre lloc del món". Adrià va remarcar que cal aplicar "la cuina lògica", és a dir, aquella que està elaborada amb productes del pagès que ens queda més a prop i també va llençar un missatge per "traslladar la importància de consumir productes de proximitat als nens; si ho aconseguim, anirem endavant". Per la seva banda, el conseller del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet va subratllar la importància de la guia i de les iniciatives que, com la publicació, busquen millorar la comercialització de productes locals perquè "contribueixen a confeccionar una proposta integral de turisme a casa nostra i a fer que l'oferta turística pregui dimensió al costat de la cuina i de la venda directa". També van intervenir dos dels productors que apareixen a la guia: Enric Camprubí, de Pirinat, a Campdevànol, un ramader que cria i comercialitza vedella ecològica; i Mercè Pasqual, de Verdures Ecològiques Joan Castellà, a Amposta, explotació agrícola dedicada al cultiu i venda de productes orgànics de l'horta. L'acte es va dur a terme al Parc Agrari del Baix Llobregat "un lloc on ja es porta 11 anys promocionant el producte de proximitat, un tema en el qual coincidim totalment amb la guia", segons va fer constar Rosa Boladeras, presidenta del consorci que regeix el parc.

  A més a més de la presentació al Parc Llobregat, la guia també s'ha donat a conèixer a Girona, el dijous 4 de novembre, i a Manresa el divendres 5. Les properes presentacions seran a Talarn el dilluns 8 de novembre (contacte: Marta Maneu, 972 947 200); el dimecres 10 de novembre, al matí a  Tarragona (contacte: Dolors Ayxendri,  977 251 705) i a la tarda a Tortosa (contacte Joan Mulet, 977 449 421), i a Lleida, el divendres 12 de novembre (contacte: Maribel Filella, 973 727 9859).

   

Enllaços:
Municipis: El Prat de Llobregat (Baix Llobregat).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.