Granollers premia les millors receptes de peix

Inici>NotÝcies >Actualitat >Granollers premia les millors receptes de peix
1
2
  • La competiciˇ culinÓria Ús un dels actes de la festa major d'estiu de la capital del VallŔs Oriental i s'ha convertit en un Ópat popular de plats de peix blau i bacallÓ

    á

  • 29/08/2010
  • Granollers premia les millors receptes de peix
  • La capital vallesana organitza anualment un concurs a l'agost per escollir les millors receptes en peix blau i bacallÓ entre els aficionats a la cuina. Es tracta d'una competiciˇ popular que tÚ l'origen en una juguesca entre dues colles de la ciutat i que va donar lloc a la festa major d'estiu.

    á

    á

  • El patrˇ de Granollers Ús Sant Esteve, per tant, la festa gran de la capital vallesana cau a finals d'any. Aix˛ va fer que se n'haguessin d'empescar alguna per instituir una nova tradiciˇ durant l'estiu. AixÝ va ser com va nÚixer la festa major que se celebra a finals d'agost en commemoraciˇ a una juguesca entre colles que, segons consta documentalment, va tenir lloc un dijous de mercat: la colla dels blancs i la colla dels blaus i que parteix d'una competiciˇ culinÓria que s'ha acomodat de manera fixa dins el programa d'actes: el Concurs de Cuina de Peix Blau i BacallÓ.

    á

    Josep Anton Paton, de la Colla dels Blaus, es reclama pare de la iniciativa: "La idea va ser meva per˛ atŔs el color de la meva colla jo havia proposat un concurs de plats de peix blau i prou. Va ser el Ramon Parellada, de la Fonda Europa, antic company de classe, qui va suggerir d'afegir-hi el bacallÓ com a peix blanc, i aixÝ respondre als dos colors que donen nom a la festa major, que de fet eren els colors de les rajoles que identificaven els protagonistes d'aquella vella aposta que ha servit de fonament hist˛ric de tot plegat".

    á

    La festa major durarÓ del 21 al 29 d'agost i el concurs tindrÓ lloc en un recinte cŔntric de Granollers de nom culinÓriament ben adient, la plaša de les Olles, a partir de les 18.30 h del divendres 27. Primer hi haurÓ la competiciˇ en si, oberta a tothom i sense requisit d'inscripciˇ prŔvia. Qui s'hi presenti amb un plat de peix blau o de bacallÓ cuinat de manera casolana serÓ objecte d'avaluaciˇ per part d'un jurat d'entesos en matŔria gastron˛mica. Acte seguit es procedirÓ al repartiment de premis. I finalment serÓ la concurrŔncia en ple qui podrÓ degustar de franc els plats participants en el certamen per valorar i eventualment discutir si els guardons han fet justÝcia o no. Per˛ no cal que ning˙ no es prengui la molŔstia de demanar les receptes favorites als seus fact˛tums, perquŔ totes plegades es recullen per publicar-les en forma de llibre. Fonts de l'organitzaciˇ anuncien que ja n'hi ha prou per un segon volum.

    á

    á

    á

Enllašos:
Productes:
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
NotÝcies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.