Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





La setmana passada es va celebrar en el museu Es Baluard (Palma de Mallorca) la III trobada Terra de Vins, organitzada per la revista Terra de Vins, especialitzada en temes vitivinícoles i amb publicació semestral.
En la tercera edició el tema central va girar sobre el futur del sector del vi: sostenibilitat en un entorn de canvis constants.
El passat 22 de maig va tenir lloc una jornada en la que els assistents pogueren gaudir dunes conferències a càrrec de cinc prestigiosos ponents; un enòleg, un sociòleg, un gastrònom, un economista i un viticultor analitzaren el futur del sector del vi des de diferents punts de vista.
El Sr. Lluís Tolosa obrí les jornades amb una conferència anomenada Estratègies de promoció del vi. Planificar, crear i comercialitzar productes enoturístics. Vinoturisme. Innovar en temps de crisi. Tolosa destacà algunes zones emergents en producció enològica com són Chile i China, al mateix temps que va al·ludir a lenoturisme com una important font econòmica durant tot lany, tal i com shan fet en altres regions, per exemple a California. El Sr. Mikel Zebeiro parlà sobre Vi i formatges. Nous Maridatges, noves sensacions. Va concloure la seva exposició amb una cata de vins illencs acompanyada de formatges DO Mahón-Menorca, de cabra o del Roncal, entre daltres. El matí finalitzà amb leconomista i especialista del marketing estratègic, el bilbaí Enrique Larumbe que va fer un repàs a una sèrie de conceptes que segons ell, són les claus per tenir èxit en el mercat. Analitzà el procés de transformació en la gestió de les bodegues per aportar ventes i resultats positius. Seguidament va tenir lloc un dinar a les terrasses del restaurant BLD del Museu Es Baluard acompanyat, com no podia ser daltre manera, duna degustació de vins de diferents bodegues de les Illes Balears. La sessió de lhorabaixa lencetà el Sr. Raül Bobet, director general de les bodegues Torres, que parlà de les vinyes de muntanya, del que és pioner en el Pirineu Català, per incidir paral·lelament en el canvi climàtic i la necessitat de no abandonar lagricultura. La jornada acabà amb el Sr. José Hidalgo, doctor enginyer agrònom que parlà sobre la influència del terroir en els vins de qualitat.