Futur i sostenibilitat del vi en la III trobada de Terra de Vins

Inici>Notícies >Actualitat >Futur i sostenibilitat del vi en la III trobada de Terra de Vins
1
  • La setmana passada es va celebrar en el museu Es Baluard (Palma de Mallorca) la III trobada Terra de Vins, organitzada per la revista Terra de Vins, especialitzada en temes vitivinícoles i amb publicació semestral.

  • 28 de març de 2011
  • Futur i sostenibilitat del vi en la III trobada de Terra de Vins
  • En la tercera edició el tema central va girar sobre el futur del sector del vi: sostenibilitat en un entorn de canvis constants.

  • El passat 22 de maig  va tenir lloc una jornada en la que els assistents pogueren gaudir d’unes conferències a càrrec de cinc prestigiosos ponents; un enòleg, un sociòleg, un gastrònom, un economista i un viticultor  analitzaren el futur del sector del vi des de diferents punts de vista.

    El Sr. Lluís Tolosa obrí les jornades amb una conferència anomenada “Estratègies de promoció del vi. Planificar, crear i comercialitzar productes enoturístics. Vinoturisme. Innovar en temps de crisi. Tolosa destacà algunes zones emergents en producció enològica com són Chile i China, al mateix temps que va al·ludir a l’enoturisme com una important font econòmica durant tot l’any, tal i com s’han fet en altres regions, per exemple a California. El Sr. Mikel Zebeiro parlà sobre Vi i formatges. Nous Maridatges, noves sensacions. Va concloure la seva exposició amb una cata de vins illencs acompanyada de formatges DO Mahón-Menorca, de cabra o del Roncal, entre d’altres. El matí finalitzà amb l’economista i especialista del marketing estratègic, el bilbaí Enrique Larumbe que va fer un repàs a una sèrie de conceptes que segons ell, són les claus per tenir èxit en el mercat. Analitzà el procés de transformació en la gestió de les bodegues per aportar ventes i resultats positius.  Seguidament va tenir lloc un dinar a les terrasses del restaurant BLD del Museu Es Baluard acompanyat, com no podia ser d’altre manera, d’una degustació de vins de diferents bodegues de les Illes Balears.  La sessió de l’horabaixa l’encetà el Sr. Raül Bobet, director general de les bodegues Torres, que parlà de les vinyes de muntanya, del que és pioner en el Pirineu Català, per incidir paral·lelament en el canvi climàtic i la necessitat de no abandonar l’agricultura. La jornada acabà amb el Sr. José Hidalgo, doctor enginyer agrònom que parlà sobre la influència del terroir en els vins de qualitat.

Municipis: Illes Balears.
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.