El vi de la Terra Illa de Menorca incrementa la seva producció

Inici>Notícies >Actualitat >El vi de la Terra Illa de Menorca incrementa la seva producció
1
  • Els cellers sota la Indicació Geogràfica menorquina van elaborar 112.800 ampolles el 2010, un 14% més que l'any anterior

     

  • 18/01/2011
  • El vi de la Terra Illa de Menorca incrementa la seva producció
  • La incorporació de nous viticultors i l'ampliació de la vinya inscrita són els principals motius de l'increment de la producció del vi de la Terra Illa de Menorca l'any passat. La indicació geogràfica espera poder ampliar-ne la comercialització a les illes i també a altres mercats com Catalunya aquest 2011.

     

     

  • L'any 2010, la superfície de vinya inscrita per produir raïm destinat a elaborar vi de la Terra Illa de Menorca es va incrementar un 14,7% i va assolir un total de 30,22 hectàrees. "Per una banda s'han incorporat nous productors i, per l'altra, aquests han produït més", argumenta Lluís Casals, president de l'Associació de Productors de Vins de Menorca, a l'hora d'assenyalar els motius de l'augment. Pel que fa a quilos de raïm, la desena de viticultors inscrits en la Indicació Geogràfica menorquina van produir-ne 124.991 quilos, un 8,6% que al 2009; i quant a ampolles de vi l'increment ha estat del 14%: de 98.800 s'ha passat a 112.800. De tota la producció, "la majoria de varietats són de vins negres i sobretot de merlot i cabernet sauvignon, els més representatius de la comarca on sempre s'han cultivat més les varietats de raïm negre que no les blanques; no es tracta de gustos sinó simplement de seguir amb la tradició de la producció", explica Casals.

     

    El mercat del vi de la Terra Illa de Menorca, que agrupa a a 11 productors de raïm i set cellers, es redueix al territori menorquí però des de fa un temps s'està treballant per arribar a nous clients. "El nostre mercat és local tot i tenir algunes vendes a França però en petites proporcions. Ara estem treballant per comptar amb el suport de l'Administració catalana i poder entrar amb els nostres vins a Catalunya", assegura Casals que posa de manifest les dificultats que encara tenen per vendre els seus vins a les illes on, segons diu, no es valoren prou. Tot i això, està convençut que "l'any que ve segur que incrementarem la producció perquè incorporarem nous productors i també creixerà la superfície de vinya inscrita".

     

     

Enllaços:
Municipis: Illes Balears.
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.