El Vi de la terra de Formentera augmenta la producció de vinya

Inici>Notícies >Actualitat >El Vi de la terra de Formentera augmenta la producció de vinya
1
Autor: Vinyes a l'illa de Formentera (autor: Vriullop / Viquipèdia)
  • Sota aquesta distinció, es van elaborar 19.400 litres de vi el 2010 més de la meitat dels quals van ser negres

     

  • 03/02/2011
  • El Vi de la terra de Formentera augmenta la producció de vinya
  • La Indicació Geogràfica Vi de la Terra de Formentera va augmentar fins a les 15,15 hectàrees la superfície de cultiu de vinya el 2010, un 23% més que l'any anterior. L'increment ratifica la viticultura com una de les activitats agrícoles de més tradició a l'illa que s'ha especialitzat en l'elaboració de vins negres i rosats.

     

     

  • "L'increment en la superfície de vinya representa una millora en el desenvolupament rural i ens permetrà donar una empenta a altres sectors agraris com els fruiters de secà i els cultius herbacis de Formentera", afirma Eva Tur, tècnica agrícola del Consell Insular de Formentera. Actualment el celler Terramoll és l'únic a l'illa que elabora vi sota la denominació "Vi de la terra de Formentera", però n'hi ha molts altres que ho fan encara que sense el distintiu. "Per portar el segell, s'ha d'arribar a uns mínims de producció i, en el cas dels cellers d'aquí, no n'hi ha cap més que ho aconsegueixi tot i que ens agradaria que en un futur se n'hi incorporessin més", explica Tur. Al 2010 es van elaborar amb el distintiu "Vi de la terra de Formentera" 9.400 litres de vi, amb un predomini clar dels negres, que representen més de la meitat total de la producció, seguits dels blancs i els rosats, amb el 31,6% i el 15,8% respectivament. "Abans el vi només es venia en grans quantitats, però ara ja el podem trobar a les botigues especialitzades i també als supermercats", segons Tur que explica que de cara al futur es plantegen canviar alguna varietat de raïm.


    En la superfície de vinya de la Indicació Geogràfica l'any passat es van produir un total de 35.558 quilos de raïm, dels quals el 65% correspon a varietats negres i el 35% restant a varietats blanques. Els viticultors de Formentera s'han especialitzat en l'elaboració de vins negres i rosats, que es caracteritzen per la seva elevada capa, de color grosella i tonalitats violetes, són brillants, nets i pot apreciar-se una llàgrima densa i lenta.

     

Municipis: Eivissa (Illes Balears).
Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.