El Románico Esencia es consolida com a marca de prestigi al sector

Inici>Notícies >Actualitat >El Románico Esencia es consolida com a marca de prestigi al sector
1
Autor: Moment de l'acte de lliurament dels premis Románico Esencia i Románico d'Or (crèdit: H. Sirvent).
 • El guardó ha distingit un oli d'una explotació de Conca que ha superat al de les cooperatives de Bellaguarda i Agrícola de la Palma d'Ebre a la fase final

   

 • 30/10/2010
 • El Románico Esencia es consolida com a marca de prestigi al sector
 • El premi Románico Esencia, concedit recentment per la cooperativa Agrolés, s'ha convertit en un dels guardons de referència entre els productors d'oli extra verge d'oliva arbequina. La seva última edició ha rebut 24 candidatures de tot l'Estat i s'ha fixat en el producte elaborat per una explotació de Conca que es comercialitzarà sota la marca del guardó.

   

 • La concessió del guardó Románico Esencia li suposarà a Agroexplotaciones Tucuman, de Conca, poder vendre 5.000 quilos de la partida de l'oli extra verge d'oliva arbequina premiat a la cooperativa Agrolés que s'encarregarà d'envasar-lo i comercialitzar-lo des de les seves instal·lacions de Les Borges Blanques (Les Garrigues). "L'oli es compra al guanyador a un preu superior al del mercat", segons explica Maria Josep Bosch, membre de l'organització del concurs que Agrolés organitza anualment amb l'objectiu "d'impulsar la marca Románico Esencia i també de fomentar la millora de l'oli d'arbequina". L'oli guardonat ha estat l'escollit entre les 24 candidatures presentades de tot l'Estat espanyol i ha superat, en una segona fase que va consistir en un tast a cegues del Panell de Tast Oficial d'Olis d'Olives Verges de Catalunya, als altres dos finalistes, presentats per la Cooperativa Camp de Bellaguarda i la cooperativa Agrícola de la Palma d'Ebre.

   

  Durant el lliurament del premi, que arriba a la 13ª edició i va tenir lloc a La Seu Vella, de Lleida, també es fer públic el premi Románico d'Or atorgat a la doctora Pilar Senpau per la seva tasca de divulgació i difusió sobre les propietats alimentàries de l'oli d'oliva. El reconeixement distingeix el treball de persones o entitats que destaquen pel treball de donar a conèixer la dieta mediterrània i el consum de productes de qualitat com a manera de lluitar contra l'obesitat i la prevenció de malalties. A l'acte hi van assistir Àngel Ros, alcalde de Lleida, Joaquim Llena, conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i Josep Puxeu, secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, a banda d'altres autoritats, productors i representants del sector de l'oli, que van participar en un sopar de gala per tancar la convocatòria.

   

Enllaços:
Municipis: Lleida (Catalunya).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.