El Fòrum Gastronòmic obté un èxit rotund

Inici>Notícies >Actualitat >El Fòrum Gastronòmic obté un èxit rotund
1
 • L'impacte econòmic que ha deixat la fira a Girona es calcula en 26 milions d'euros

 • 02/03/2011
 • El Fòrum Gastronòmic obté un èxit rotund
 • El balanç de l'organització de l'última edició del Fòrum Gastronòmic parla d'"èxit rotund" i avalua l'ocupació diària al 100% de les possibilitats dels recintes que, com ja va avançar-nos a la Gastroteca el seu màxim responsable, Pep Palau, són els de més superfície de qualsevol fira gastronòmica europea. L'afluència de públic es va situar en els 30.000 visitants.

 • Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes, va fer a la Gastroteca una valoració flaix d'aquest certamen: "Només us puc atendre un moment perquè entro de seguida a l'aula. Hi parlaré de la tòfona. Al Fòrum hi participo cada any i amb molt de gust perquè això és un èxit, tothom en queda content. Fires de gastronomia se'n fan moltes, probablement massa, però la diferència és que a aquesta val de debò la pena vindre-hi. Pots preguntar-ho a qualsevol expositor i ja veuràs que tots et diuen el mateix: jo ara parlava amb els de l'Arròs Molí de Pals i és el que em comentaven, que surt a compte venir-hi". El seu èxit queda plasmat en les xifres: 15.000 metres quadrats d'espais de fira i exposició, 1,3 milions d'euros de pressupost, més de 26 d'impacte econòmic al territori o 150 ponents, i 30.000 visitants que van passar pels diferents espais de l'Auditori, el Palau Firal i la carpa de la Devesa. Tot plegat el converteixen en l'esdeveniment gastronòmic de més envergadura que té lloc a Europa.

   

  Grans marques i també petites grans marques, el qui és qui de la nostra gastronomia, el Fòrum és un punt de trobada i font de contactes. Enguany hi ha hagut participació xinesa, nord-americana, portuguesa, japonesa, francesa, italiana, factor que com es pot comprendre repercuteix directament en la vida i l'economia de la zona, d'entrada en pernoctes d'hotel. Però tampoc no cal que vingui de gaire lluny, el participant, perquè li resulti convenient pernoctar a la ciutat, segons que ens comentava Toni Bru, cuiner d'El Celler de l'Àspic, a Falset (Priorat): "No, no he anat i tornat cada dia perquè hauria estat massa dur. Ja m'he quedat aquí, perquè, clar, un dia tenia el concurs de sumillers, un altre el lliurament dels premis de Slow Food - Kilòmetre Zero; era molt més senzill quedar-se a Girona tot el Fòrum". El concurs de sumillers, per cert, ha estat guanyat per Manel Angosto, del Celler de Can Roca.

   

  Però premis se n'han atorgat més. Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i membre del jurat, ens en parla a la Gastroteca: "El premi Josep Mercader, al cuiner de l'any, l'hem atorgat a Jaume Subirós, del Motel Empordà, de Figueres, que enguany fa 50 anys que va obrir, però ha fet falta que un altre membre del jurat, l'escriptor Josep Maria Fonalleres, el convencés d'acceptar-lo perquè d'entrada ens deia que l'enrogia rebre un premi amb el nom de qui va ser el seu sogre! Un altre gran nom de la nostra cuina, Josep Pedrell, de Can Gatell, de Cambrils, ha guanyat el de millor empresari: ell sempre diu que un restaurant no es pot dirigir des de la cuina estant. En Pep Salsetes, el de productor; Miquel Torres, el d'enologia; i la gran erudita en la història de la cuina catalana Isidre Maranges, el de divulgació. Als seus 92 anys, l'hauríeu d'haver vista, com va pujar a l'escenari i quin discurs va llegir-nos!". Tot plegat sumat a l'elevat a l'elevat nivell del programa ha despertat, com en d'altres edicions, l'interès de la premsa nacional i internacional representada per un grup de 14 periodistes internacionals i representants i dels principals mitjans catalans i de l'estat espanyol.

Municipis: Girona (Gironès).
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.