Consumir productes de proximitat per garantir el futur del sector

Inici>Notícies >Actualitat >Consumir productes de proximitat per garantir el futur del sector
1
Autor: Tomàquet Benach
  • Unió de Pagesos recomana als consumidors comprar aliments locals durant les festes per contribuir a la continuïtat de les explotacions agrícoles i ramaderes

     

  • 28/12/2010
  • Consumir productes de proximitat per garantir el futur del sector
  • Els consumidors valoren que els productes siguin locals a l'hora d'omplir el cistell de la compra, com revela una enquesta recent d'Unió de Pagesos. Tot i així, l'organització reclama la necessitat d'impulsar el consum d'aquests aliments i n'assenyala la falta d'informació com un dels principals inconvenients.

     

  • Els resultats de l'enquesta, duta a terme durant l'última edició de Firatast a Girona, revelen que el 78% dels enquestats prioritza els productes de proximitat a l'hora d'anar a comprar mentre que el 89% es fixa en el seu origen i el 86% estaria disposat a comprar aliments frescos i elaborats venuts directament pel pagès o agrupacions de pagesos. Els enquestats valoren sobretot aspectes com la qualitat (91%), l'origen (69% ) o bé el preu (60%). "Cada vegada la gent valora més tornar a menjar productes com els d'abans, de qualitat, però fa falta molta més informació i formació de cara al consumidor. Des d'Unió de Pagesos volem fer una promoció als mercats municipals i que ens doni més dades sobre consum a través d'una enquesta als venedors que sortirà a principis d'any", explica Josep Mª Coll, responsable de política de qualitat i seguretat alimentària de la comissió permanent d'Unió de Pagesos (UP), que considera positius els resultats de l'enquesta. "Si volem garantir el futur de les explotacions agràries i ramaderes s'han de consumir més productes de proximitat, sobretot ara aprofitant les festes de Nadal", assegura Coll.

     

    Unió de Pagesos també remarca el dret que tenen els consumidors a conèixer la informació sobre l'origen dels productes alimentaris comunitaris o extracomunitaris que recull la recent Llei de codi de consum de Catalunya. Actualment, la producció agrària europea té el major estàndard de qualitat i seguretat alimentàries del món en el qual destaquen aspectes com la traçabilitat i els requeriments higiènics; una regulació estricta dels fitosanitaris i medicaments veterinaris; requeriments en alimentació i benestar animal, entre altres. Coll assegura que el futur del sector és complicat "tot i que cada vegada es consumeix més però nosaltres intentarem que això canviï".

     

Comentaris rebuts (0)
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.