Comerç editarà una guia de productors que venen directament al consumidor

Inici>Notícies >Actualitat >Comerç editarà una guia de productors que venen directament al consumidor
1
Autor: gastroteca.cat
 • Vol donar resposta tant a particulars com a professionals que busquen accedir als aliments de proximitat i qualitat
 • 04/05/2010
 • Comerç editarà una guia de productors que venen directament al consumidor
 • La guia s’estructurarà per territoris i inclourà els productors catalans que aposten per comercialitzar els seus productes sense intermediaris. Es difondrà com a guia a través d’entitats locals i del sector i, en format digital, a la gastroteca.cat i als telèfons mòbils.
 • “Entenem que la guia ajudarà a reforçar el sector oferint una resposta al cada cop més nombrós col·lectiu de consumidors i professionals que, moguts per criteris de consum responsable, sostenible i de proximitat, busca un accés més directe als aliments propers i de qualitat”, afirmen des del Programa de Comercialització Agroalimentària de la Direcció General de Comerç, impulsors de la iniciativa i des d’on a l’actualitat treballen en una normativa per regular la venda directa.

  La guia ja s’ha començat a confeccionar des del passat abril amb la recollida de dades i material gràfic dels productors i elaboradors agroalimentaris a Catalunya que, de manera individual o agrupada, aposten per fer arribar directament els seus aliments al consumidor sigui en la mateixa explotació, en mercats i fires, per Internet, etc. La publicació, que es preveu presentar durant el segon semestre de l’any, serà gratuïta i es distribuirà entre oficines de turisme, punts d’informació municipal, consells comarcals, etc. També se’n farà una versió on-line que es podrà consultar des de la Gastroteca.cat i també des dels telèfons mòbils d’última generació.

  Per comptar amb la complicitat i participació de les diferents organitzacions i institucions i associacions de productors, la Direcció General de Comerç ha dut a terme diverses presentacions, concretament a Tortosa, Girona, Lleida, Tarragona, i Manresa, on la iniciativa ha tingut una gran acollida per part del sector que hi veu un canal més de promoció dels seus productes. “Tal com està passant en països veïns, confiem que aquesta publicació esdevindrà una eina que contribuirà a obrir i consolidar el canal de comercialització productor–consumidor i generarà un impacte positiu en el sector i en el territori”, conclouen des de la Direcció General de Comerç.

  Per a més informació podeu adreçar-vos a: compraapages@gastroteca.cat i al tel. 93 551 54 57.

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.