Catalunya conserva la seva condició 'estelar' a la guia Michelin

Inici>Notícies >Actualitat >Catalunya conserva la seva condició 'estelar' a la guia Michelin
1
Autor: El restaurant Moments, de l'Hotel Mandarín, obté una estrella Michelin a l'edició 2011 de la guia (crèdit: http://www.mandarinoriental.com/barcelona/)
 • La prestigiosa guia vermella ha volgut reconèixer en la seva edició 2011 la cuina de tres restaurants d'hotels de luxe barcelonins, que s'incorporen a les seves pàgines

   

 • 26/11/2010
 • Catalunya conserva la seva condició 'estelar' a la guia Michelin
 • En el còmput global d'estrelles, Catalunya seguirà tenint una condició destacada dins la nova edició de la guia Michelin amb un total de 57 estrelles: els restaurants catalans en sumen cinc més, amb l'estrena com a 'estrellats' de quatre establiments i un altre que incorpora la segona, però en perden el mateix número. Un balanç que ratifica la projecció de la nostra cuina a nivell internacional.

   

 • Catalunya és un dels països que més presència té a la guia Michelin amb un total de 57 estrelles repartides entre 46 restaurants, els més coneguts dels quals són els 'triestrellats' El Bulli, de Roses; El Celler de Can Roca, de Girona; el Sant Pau, de Sant Pol de Mar; i Can Fabes, de Sant Celoni, que veuen confirmada la seva màxima condició en la nova edició de la guia. La publicació, presentada ahir a Sant Sebastià, ha volgut reconèixer l'aposta d'alguns grans hotels per la cuina d'autor i d'alta qualitat en premiar amb una estrella tres restaurants barcelonins: el Moments, de l'Hotel Mandarín, que porta Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda; el Dos Cielos, de l'Hotel Me, amb els germans Javier i Sergio Torres als fogons; i el Caelis, de l'Hotel Palace, amb Roman Fornell com a xef. També obtenen el desitjat reconeixement l'Hisop, de Barcelona, i el Capritx, de Terrassa. Un altre establiment que veu augmentada la seva cotització és el Miramar, de Llançà de Mar, que a les ordres de Paco Pérez, cuiner i propietari, suma la segona estrella i s'incorpora al privilegiat grup que conformen a Catalunya dos establiments més: Les Cols, d'Olot, i el Lasarte, a la Ciutat Comtal.

   

  Per contra, la nova guia vermella, com se la coneix, no inclou en la seva edició 2011, el nom de restaurants com Freixa Tradició, a Barcelona; El Cingle, de Vacarisses; l'Hispània, d'Arenys de Mar; o el Tàpies, de La Seu d'Urgell, que perden l'estrella amb què comptaven. A banda, l'Àbac passa de dues a una estrella després que el xef Xavier Pellicer deixés la seva cuina per anar a comandar la de Can Fabes junt amb Santi Santamaria.

   

Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.