Campanya per incentivar el consum de fruita de proximitat a les escoles

Inici>Notícies >Actualitat >Campanya per incentivar el consum de fruita de proximitat a les escoles
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
 • Es repartiran entre els alumnes de Primària peces de préssec, pruna, pera i poma, etc, seguint criteris de temporalitat i proximitat i una setmana al mes.

   

 • 2/07/2010
 • Campanya per incentivar el consum de fruita de proximitat a les escoles
 • Amb un pressupost de més de 2 milions d'euros, el govern vol incrementar l'acceptació de fruita i verdura entre els alumnes de Primària i donar a conèixer els valors d'una dieta saludable amb productes de la terra a través d'una campanya que arribarà a més de 200 escoles catalanes.

   

 • La tendència creixent a disminuir el consum de fruites i hortalisses entre els més petits ha portat al govern a engegar, amb el suport de la Comunitat Europea, el Pla de Consum de Fruita entre les més de 200 escoles de Primària públiques i concertades que hi ha a Catalunya. La iniciativa, que començarà el curs vinent, consistirà en la distribució gratuïta de fruites entre els nens i nenes una setmana de cada mes des d'octubre fins a juny de 2011 i ja sigui per esmorzar o berenar. D'aquesta manera, es pretén incorporar a la seva dieta l'hàbit de menjar aliments com el préssec, la nectarina, la pruna, la pera, la poma, etc, que seran alguns dels que es repartiran. La selecció de la fruita es farà en funció de l'estació de l'any, proximitat al punt de producció, qualitat, etc. Diferents associacions i organitzacions de productors en seran els proveïdors.

  A banda d'incrementar el grau d'acceptació de fruites i verdures entre els escolars i les seves famílies, l'objectiu també serà reduir el consum d'aliments que afecten negativament la salut i, en conseqüència, el risc de patir malalties com la diabetis; transmetre a nens i pares i a l'entorn educatiu que l'alimentació ha de ser saludable i invertir la tendència al descens en l'ingesta de fruites i verdures. Les escoles també hauran de realitzar com a mínim una de les activitats d'acompanyament al subministrament de la fruita i sotmetre's a les mesures de control del pla establertes pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Al principi i final del programa es faran enquestes que permetran avaluar-ne els resultats.

   

Enllaços:
Arxius associats:
No se ha encontrado el texto "estrella"