Botifarra d'ou a la Boqueria

Inici>Notícies >Actualitat >Botifarra d'ou a la Boqueria
1
  • El GremiCarn reparteix més de 6.500 racions de botifarra a la Boqueria

  • 8 de febrer de 2013
  • Botifarra d'ou a la Boqueria
  • El Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i comarques va repartir el passat diumenge 3 de febrer a la Boqueria més de 6.500 racions de botifarra d'ou elaborades artesanalment per mestres cansaladers, un acte festiu amb el qual el GremiCarn donà la benvinguda al Carnaval a la ciutat comtal.

  • L'acte va comptar amb l'assistència del president del Gremi, Joan Estapé, així com d'altres membres del col·lectiu que van participar activament en el repartiment de les botifarres als milers de persones que el matí del diumenge van acostar-se a la Boqueria per tastar la tradicional botifarra d'ou del Dijous Gras.

     

    A la cita també va assistir el regidor de Comerç, Raimond Blasi, qui va ressaltar la importància de comprar als petits comerços, on la confiança, la qualitat i el tracte personalitzat que rep el client són dels aspectes més valorats pels consumidors.  Blasi va expressar la seva satisfacció per la iniciativa del Gremi, que any rere any reuneix a milers de persones a la Boqueria amb motiu de l'inici del Carnaval.

     

    Els cansaladers van necessitar 390 kilos de carn, 3.900 kg d'ous, 780 metres de budell i la proporció adequada de sal i pebre per poder elaborar les més de 6.500 racions de botifarra d'ou.

     

    La cita del diumenge no només oferí bon menjar, sinó que també es va viure un ambient molt festiu amb la presència d'artistes de la ciutat, la participació dels capgrossos de GremiCarn (Gras, Magre, Pernil i el Senyor Bisbe).

     

    La botifarra d'ou: història i elaboració

     

    Documentada ja des del segle XVII i ubicada a Barcelona, la història d'aquest embotit està relacionada amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals que tenien com a ingredients bàsics el porc i els ous.

     

    Durant la dictadura franquista, el fet de no poder celebrar el Carnaval va comportar una davallada tant en el consum com en la producció de la botifarra d'ou, que es va recuperar de manera notable a partir de la dècada dels 80 i gràcies a la voluntat dels mestres cansaladers.

     

    Ara, la forma tradicional de consum és menjar-se-la a bocins o en truita de botifarra acompanyada de pa amb tomàquet durant les festes de Carnaval. La botifarra d'ou és prima, amb forma de ferradura i es pot comprar en peces individuals d'un calibre entre 32 i 45 mm cadascuna i d'una llargada que pot oscil·lar entre els 25 i els 35 cm.

     

Enllaços:
Municipis: Barcelona (Barcelonès).
Productes:
Comentaris rebuts (1)
  • El Vicenç
  • 08/11/2013 a les 11:02 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "S\'agafen dues bones llesques de pa de pagès; es suquen amb un bon tomàquet ben madur; s\'hi posa un pensament de sal; un generós raig d\'oli d\'oliva verge extra i les rodanxes que hi càpiguen de botifarra d\'ou. Aquest és un dels millors entrepans! Bon profit!"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.