El seu navegador no suporta JavaScript! El seu navegador no suporta incrustar objectes!
-
Novetats
Inici > Del tros al plat...passant pel lot
 • Del tros al plat...passant pel lot
 • 2009-12-04
  El Consell Comarcal del Pallars Sobirà té en marxa una campanya per promocionar els productes locals que també inclou en els seus regals nadalencs
  Del tros al plat...passant pel lot
  El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha engegat de nou aquest any la campanya de promoció dels seus productes gastronòmics més valuosos ‘Del tros al plat’. La seva adhesió a ‘Aquest Nadal, tasta Catalunya’ significa per tant que el trajecte fet, per festes, inaugura una estació d'enllaç: del tros al plat...passant pel lot.

  Parlar de productes de proximitat en relació amb el Pallars Sobirà sembla un contrasentit, perquè atesa la distribució demogràfica i l'imaginari territorial de la majoria dels catalans, aquella comarca remet a llunyania. Però aquestes són barreres mentals que hem de travessar. I un bon motiu que ens pot moure a fer-ho, a més dels motius que han existit sempre -la bellesa de la geografia pallaresa-, és el dels al·licients gastronòmics d'aquesta terra. El Consell Comarcal ja fa temps que els promou dins la iniciativa que du per nom ‘Del tros al plat’.

  Aquest eslògan simplifica les coses com tots els eslògans, perquè a més dels productes del tros aquí es promou la ramaderia -la vedella, l'ovella xisqueta, el poltre- i els seus derivats. Però això ja s'entén. Com també s'entén que, ara que ve Nadal, el consell del...Consell sigui fer servir aquests productes i predica amb l'exemple posant-los als lots que confeccionen per als treballadors: “Aquí tenim làctics molt bons, el formatge Tou de Til·lers, amb prou fama, però també els formatges del Tupí, el Serrat de Triadú, el Tros de Sort. Tenim un artesà que fa iougurts d'ovella exquisits. I les galetes amb nous, de la pastisseria La Lionesa, de Sort, no poden faltar”.
Aví­s legal | 2010 Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya - Generalitat de Catalunya. Assignar com a pàgina d'inici | Recomanar a un amic