Xató del Vendrell

Inici>Receptes >Xató del Vendrell
  • Xató del Vendrell
1
Ingredients:
  • 100 gr - Ametlles
  • 80 gr - Avellanes
  • 1 peça - Nyora escaldada
  • 1 llesca - Pa fregit
  • 1/2 peça - Bitxo (optatiu)
  • 1/2 peça - Ceba escalivada
  • 1/2 peça - Cabeça d'alls escalivada
  • 3 peces - Tomacons esclivats
  • Oli
  • Sal
  • Vinagre
  • Pebre vermell
  • 2 peces - Escarola
  • 120 gr - Bacallà
  • 120 gr - Tonyina
  • 4 filets - Anxova
  • 80 gr - Olives arbequines
Introducció:

Receptes per a 4 persones

Preparació:

S'agafa un morter, s'hi posa sal i es van trinxant d'un en un els elements següents i en aquest ordre: ametlles i avellanes (fins a aconseguir una pasta ben fina). Tot seguit, la ceba, la nyora,
(prèviament escaldada i sense pell), el bitxo (optatiu), el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomacons, l'oli i el vinagre.

Un cop acabada la salsa es barreja amb l'escarola ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores. A l'hora de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines. I ja es pot menjar, sempre acompanyat de truites de carxofes, de fesols o de botifarra negra, entre d'altres.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Ruta del Xató
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.