Xató de Vilafranca del Penedès

Inici>Receptes >Xató de Vilafranca del Penedès
  • Xató de Vilafranca del Penedès
1
Ingredients:
  • 4 - Alls escalivats
  • 4 - Alls crus
  • 1de petit - Bitxo
  • 2 cullerades - Pebre vermell
  • 3 - Galetes maria
  • 4 trossos - Pa torrat
  • 1/2 litre - Oli d'oliva verge
  • 1 dl - Vinagre de vi
  • Sal
  • 2/3 peces - Enciam o escarola
  • 600 gr - Bacallà remullat i esqueixat
  • 250 gr - Tonyina salada
  • 12 filets - Anxoves
  • 200 gr - Olives arbequines
Introducció:

Recepta que preparaven els pagesos del Penedès i s'acostumava a menjar al camp o a la muntanya.

Preparació:

Per a 6 persones:

Es posa en remull el bacallà i la tonyina. Es renten molt bé tots els altres ingredients.

Després s'agafa un morter i s'hi trinxen els alls, el bitxo, el pa torrat i les galetes maries, afegint-hi el pebre vermell, l'oli, el vinagre i la sal. Es barreja tot plegat i es remena ben bé.

Nota: és recomanable preparar-ho el dia abans i guardar-ho a la nevera per a refredar.

La salsa s'afegeix al mateix moment de servir el xató.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Ruta del Xató
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.