Tupina de confitat de porc

Inici>Receptes >Tupina de confitat de porc
Ingredients:
  • Costella de porc, botifarres, llom de porc i jarret de porc
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • Llard
Preparació:
Saleu una mica el llom, les costelles i el jarret, i deixeu-los reposar uns dies a fi que deixin anar tota l’aigua i tota la sang.
Pengeu les botifarres en un lloc sec i deixeu que es tornin una mica eixutes.
Talleu tota la carn a trossos i fregiu-la un moment en una cassola amb oli i llard a parts iguals.
Abaixeu el foc i deixeu-la confitar fins que quedi ben cuita.
Un cop la carn cuita, aneu-la posant en un tupí de terrissa o en pots de vidre.
Doneu uns copets a la base del pot abans de tapar-lo, perquè marxin les possibles bombolles d’aire.
Deixeu refredar l’oli de coure la carn, tireu-lo a sobre del confitat i tapeu els pots.

Variacions:
Es pot fer amb la proporció que es vulgui d’oli i llard.
S’hi pot afegir uns grans d’all o de llorer a la matèria grassa.
Es confita també ànec i oca amb el seu greix.
Es confita també la perdiu.
Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • QUIM LLAUDÓ
  • 06/04/2011 a les 13:15 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "a La Cerdanya, el feim d\'aquesta mateixa manera, igual que a casa els sogres al Segriá.
    Quin gust que tenia la tupina.
    Enhorabona que algú se\'n recordi de fer-ho d\'aquesta manera tan tradicional.
    salut, quim"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.