Sípia amb pèsols

Inici>Receptes >Sípia amb pèsols
  • Sípia amb pèsols
1
Autor: Albert Vilas Figueras www.lacuinadesempre.cat
Ingredients:
  • 1 1/4 kg - Sípia
  • 300 g - Pèsols
  • 4 - Tomàquets tallats a trossos
  • 2 grans - All tallat a llàmines
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 1 grapat - Ametlles
  • 2 llesquetes - Pa fregit
Preparació:

Netegeu i talleu la sípia, poseu-la en una cassola tapada i deixeu que vagi evaporant l’aigua que desprèn.
Tot seguit afegiu-hi una mica d’oli i els grans d’all i, un cop rossos, afegiu-hi els tomàquets.
Quan estigui tot sofregit, cobriu-ho amb aigua.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho a foc lent fins que estiguin cuits.
Abans d’acabar afegiu-hi la picada deixatada amb suc de la cocció.

Variacions:
Es pot afegir una branca de canyella en el sofregit.
En lloc d’aigua s’hi pot afegir brou de peix.
Es pot afegir a la salsa una mica de la melsa desfeta de la sèpia.
Es pot afegir una mica de xocolata a la picada.
Al final de la cocció s’hi pot afegir allioli.
Es pot acompanyar aquest plat amb patates o una altra verdura.
Es pot acompanyar aquest plat també amb ous durs.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.