Sarsuela

Inici>Receptes >Sarsuela
  • Sarsuela
1
Autor: Cultura03
Ingredients:
  • 4 - Rodanxes de rap
  • 4 - Rodanxes d'orada
  • 300 g - Calamars nets i tallats a rodanxes
  • 4 - Gambes
  • 4 - Escamarlans
  • 12 - Musclos
  • 12 - Clo´sses
  • 2 - Ceba trinxada
  • 4 - T˛maquets trinxats
  • una fulla - Llorer
  • 1 copa - Vi blanc
  • 1/2 l - Brou de peix
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Per fer la picada:
  • 2 - Alls
  • Brins de safrÓ
  • Julivert
Preparaciˇ:

Fregiu successivament, tan sols volta i volta, el rap, l’orada, el calamars, les gambes i els escamarlans, tot salat i enfarinat.
Aneu-ho posant en una cassola molt ampla, sense que les peces se superposin.
Feu un sofregit amb la ceba, el tomÓquet i la fulla de llorer.
Feu la reducciˇ del vi, afegiu-hi el brou de peix i deixeu-ho bullir.
Coleu aquesta salsa i aboqueu-la a la cassola on hi ha el peix, afegiu-hi tambÚ la picada i deixeu que cogui a foc baix uns minuts, tot sacsejant la cassola.
Afegiu-hi en l’˙ltim moment els musclos i les clo´sses.

Variacions:
A la picada s’hi pot afegir ametlles, avellanes i tambÚ carquinyolis.
Els musclos i les clo´sses es poden obrir prŔviament i afegir a la cassola l’aigua de bullir-los.
S’hi pot afegir llagosta (vegeu Ďpera).

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari CatalÓ
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.