Sang i perdiu de xai

Inici>Receptes >Sang i perdiu de xai
Ingredients:
  • 400 g - Sang de xai
  • 2 - Perdius de xai
  • 3 - Cors de xai
  • 1 - Ceba
  • 4 - Tomàquets madurs
  • 1 cullerada - Farina
  • Oli
  • Llard
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • Per fer la picada: - 2 grans d'all
  • 1 grapat - Ametlles torrades
  • Julivert
Preparació:

Renteu bé la perdiu, talleu-la a trossos petits i fregiu-la fins que quedi rossa.
Talleu la sang a trossos grans i fregiu-la.
Obriu els cors, netegeu-los i fregiu-los.
En una cassola amb llard feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets, ben concentrat.
Afegiu-hi la farina, deixeu-la coure un moment i salpebreu-ho.
Afegiu-hi la perdiu, la sang, els cors i dos cullerots d’aigua.
Deixeu-ho coure uns 30 minuts, tot remenant de tant en tant.
Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció afegiu-hi la picada.

Variacions:
S’hi pot afegir a la picada una polsim de pebre vermell.

Altres noms:
Samfaina de Centelles.
Niniua.
Sanganhetes.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.