Salsa de romesco

Inici>Receptes >Salsa de romesco
  • Salsa de romesco
1
Ingredients:
  • 1/2 cabeça - Alls escalivats
  • 4 - Tomàquets escalivats
  • 1 - Nyora escaldada
  • 1/2 culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 1 - Bitxo
  • 100 g - Ametlles torrades
  • 100 g - Avellanes torrades
  • 2 - Galetes Maria
Preparació:

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.

Variacions:
Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit o amb molla de pa xopada amb vinagre.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.

Altres noms:
Salsa de calçots.

Categoria: Salses.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.