Pomes de relleno

Inici>Receptes >Pomes de relleno
  • Pomes de relleno
1
Autor: Imatge MAS
Ingredients:
  • 400 g - Carn picada
  • 200 g - Sucre
  • 50 g - Farina
  • 1 - Llimona
  • 1 - Ou
  • 1 branca - Canyella
  • 1 raig - Moscatell
  • Oli
  • Llard
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 1 - Galeta
  • Un grapadet d'ametlles i pinyons
  • 8 - Pomes
Preparació:
Buideu les pomes fent-hi un bon forat per la meitat de dalt, en forma de con.
Barregeu la carn amb la galeta esmicolada, la pell ratllada de mitja llimona, l’ou i un polsim de sal.
Farciu les pomes amb aquesta pasta, enfarineu-les per sobre i fregiu-les amb oli i llard, sobretot per la part del farcit.
Poseu-les en una cassola amb el sucre, la branca de canyella, la pell de mitja llimona, el moscatell i una mica d’aigua, i deixeu-ho coure molt a poc a poc un parell d’hores, fins que es formi un caramel i tot afegint-hi aigua si cal.
A mitja cocció afegiu-hi la picada.

Variacions:
La carn pot ser tota de porc, barrejada amb vedella o de botifarra dolça.
Es pot substituir el farcit de carn per galetes i melindros.
A la carn del farcit s’hi pot afegir una mica de massapà.
Al farcit s’hi pot afegir sucre i canyella en pols.
Un cop fregides les pomes, es pot fer primer un caramel i afegir-hi després les pomes i la resta d’ingredients.
A més del moscatell s’hi pot afegir aiguardent.
A la picada s’hi pot afegir una mica de xocolata.
La picada pot portar melindros en comptes de galeta.
Es poden coure les pomes en diverses etapes i deixar-les refredar entre cocció i cocció.

Comentaris:
Se sol dir que, si fa tres dies que estan fetes, rescalfant-les cada dia són millors.
Tradicionalment se solen menjar com a postres o abans de les postres, però actualment també es prenen com a primer plat.
Del farcit de la poma se’n diu «tap» o «relleno».
Categoria: Altres receptes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • JOAN
  • 06/02/2014 a les 11:38 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "ES MOLT IMPORTANT LA VARIETAT DE LA POMA (CAPÇADA O VERDA DONCELLA)"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.