Peus i tripa de xai

Inici>Receptes >Peus i tripa de xai
  • Peus i tripa de xai
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 600 g - Tripes de corder bullides
  • 4 - Peus de corder bullits
  • 2 - Cebes
  • 2 - Tomàquets
  • 1 fulla - Llorer
  • 2 - Bitxos
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • un grapadet - Ametlles (per la picada)
  • Per fer la picada: - 2 grans d'all
  • 1 culleradeta - Farina
  • Julivert
  • una mica - Vi
Preparació:

Per bullir els peus i la tripa:
Socarreu els peus, renteu-los i bulliu-los amb la tripa, la ceba, el manat d'herbes (llorer, farigola, sajolida), uns grans de pebre i sal. Un cop bullits, escorreu-los bé.

Feu un sofregit amb la ceba, el tomàquet, els bitxos i la fulla de llorer.
Afegiu-hi els peus i la tripa i continueu-ho sofregint tot junt.
Feu-hi la reducció del vi, afegiu-hi aigua i deixeu-ho bullir fins que els peus i la tripa siguin tous.
Afegiu-hi la picada deixatada amb una mica de vi quan faltin 10 minuts per acabar la cocció.

Variacions.
Es pot afegir xoriç al sofregit.
En lloc d’aigua s’hi pot posar el caldo de bullir les tripes.

Altres noms:
Pota i tripa de xai
Saltabarrancs i picaportes
Saltamarges
Tacons

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.