Pèsols ofegats

Inici>Receptes >Pèsols ofegats
  • Pèsols ofegats
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 1 kg - Pèsols desgranats
  • 2 - Cebes tendres
  • Sal
  • Aigua
Preparació:

Estofeu la ceba a foc suau en una cassola amb una mica d'oli fins que es comenci a estovar.
Afegiu-hi els pèsols i tapeu la cassola amb un plat amb aigua.
Deixeu-ho a foc lent fins que els pèsols estiguin cuits, tot sacsejant de tant en tant la cassola.

Variacions:
Es pot fer amb ceba seca en comptes de tendra.
Es poden afegir unes fulles d’enciam tallades a la juliana al moment de posar els pèsols a la cassola.
Després de sofregir la ceba s’hi pot afegir cansalada o pernil tallats a daus, o salsitxes.
També s’hi pot afegir una mica de sucre.
Una mica abans que els pèsols estiguin cuits s’hi pot posar botifarra negra o blanca, o bull.
S’hi pot posar un tall de sobrassada.
S’hi poden afegir unes carreretes al final de la cocció, saltades prèviament amb all i julivert.
S’hi pot posar una picada d’ametlla, alls i galetes al final.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • 02/02/2013 a les 8:09 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "mágradat el detall de les carreretes....m´¨agrada fer´ho amb un plataret dáigua tapan la cassola...com feien les nostres avies...aaaah !!! cansalada i all tendre...que no faltin !!! BONISSIM !!!
    "
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.