Palpís de corder

Inici>Receptes >Palpís de corder
Ingredients:
  • 1 - Cuixa de xai
  • 200 g - Cansalada viada
  • 2 - Cebes tallades a trossos grans
  • 1 - Porro tallat a rodanxes grans
  • 3 - Pastanagues tallades a trossos grans
  • 4 grans - All sencer
  • Manat d'herbes (orenga, llorer, farigola)
  • 1 got - Vi blanc
  • 1/2 got - Vi ranci
  • Julivert picat
  • Sal
  • Oli
  • Pebre
Preparació:

Desosseu la cuixa, salpebreu-la i farciu-la amb la cansalada viada, un all trinxat i el julivert.
Lligueu la cuixa, poseu-la a rostir en una cassola amb oli i, quan estigui rossa per tots costats, afegiu-hi les verdures i les herbes, i deixeu-ho coure una estona.
Afegiu-hi el vi blanc i el vi ranci i feu-ne la reducció.
Aneu regant la cuixa amb el suc de la cocció fins que estigui al punt.
Un cop tingueu la cuixa rostida, retireu les herbes i coleu la salsa.
Deslligueu la cuixa i poseu-hi la salsa per sobre.

Variacions:
Es pot acompanyar de bolets de temporada o de trumfes, que podeu afegir 15 minuts abans d’acabar la cocció del palpís.
En el farciment s’hi pot barrejar ou dur i pebrot.
Es pot farcir la cuixa de bolets, saltats prèviament amb all i julivert.
Es pot farcir també de la carn de la pilota de l’escudella i carn d’olla.
Es pot farcir de fruits secs.
Es pot fer la cuixa sense desossar, metxada amb cansalada i amb all i julivert per sobre.

Altres noms:
Cuixa de xai farcida.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.