Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Desosseu la cuixa, salpebreu-la i farciu-la amb la cansalada viada, un all trinxat i el julivert.
Lligueu la cuixa, poseu-la a rostir en una cassola amb oli i, quan estigui rossa per tots costats, afegiu-hi les verdures i les herbes, i deixeu-ho coure una estona.
Afegiu-hi el vi blanc i el vi ranci i feu-ne la reducció.
Aneu regant la cuixa amb el suc de la cocció fins que estigui al punt.
Un cop tingueu la cuixa rostida, retireu les herbes i coleu la salsa.
Deslligueu la cuixa i poseu-hi la salsa per sobre.
Variacions:
Es pot acompanyar de bolets de temporada o de trumfes, que podeu afegir 15 minuts abans dacabar la cocció del palpís.
En el farciment shi pot barrejar ou dur i pebrot.
Es pot farcir la cuixa de bolets, saltats prèviament amb all i julivert.
Es pot farcir també de la carn de la pilota de lescudella i carn dolla.
Es pot farcir de fruits secs.
Es pot fer la cuixa sense desossar, metxada amb cansalada i amb all i julivert per sobre.
Altres noms:
Cuixa de xai farcida.