Olla aranesa

Inici>Receptes >Olla aranesa
  • Olla aranesa
1
Autor: Imatge MAS
Ingredients:
  • 200 g - Jarret de vedella
  • 300 g - Botifarra negra
  • 150 g de cada - Orella i morro de porc
  • 2 - Ossos de vedella
  • 1/4 - Gallina
  • Ossos d'espinada salats
  • 1 - Os de pernil
  • 1/4 - Col d'hivern
  • 2 pastanagues, 1 porro i 2 patates
  • 60 g - Mongetes seques ja remullades
  • 150 g - Fideus
  • una mica - Sagí
  • Aigua
  • Per fer la pilota: - 100 g Carn magra de porc picada
  • 100 g - Carn de vedella picada
  • 50 g - Cansalada trinxada
  • All i julivert
  • Molla de pa remullada
  • Ou
  • Sal
  • Pebre
  • Farina
Preparació:

Prepareu un brou amb les carns, el sagí i les mongetes..
Deixeu-lo bullir un parell d’hores.
Afegiu a l’olla la col, les pastanagues, les patates i els porros.
Feu la pilota barrrejant les carns amb l’ou, la sal, el pebre, l’all, el julivert i la molla de pa, i quan estigui consistent enfarineu-la
Al cap d’una estona hi afegiu els fideus i la pilota, i en l’últim moment la botifarra negra.

Variacions:
A la pilota, en comptes de molla de pa s’hi pot posar pa ratllat.
Es pot fregir la pilota abans d’afegir-la al caldo.
En comptes de pilota s’hi pot posar pitxana farcida: carn de xai farcida amb vedella, bolets, verdures, herbes i ous.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.