Llom amb ametles

Inici>Receptes >Llom amb ametles
Ingredients:
  • 1 tall de 800gr - Llom
  • 100 gr - Ametles crues pelades
  • 2 - Vermells d'ou bullits
  • Llimona
  • Fil de cuina
  • 1 tassó - Cava
  • 50 gr - Cuixot salat
  • 50 gr - Cuixot dolç
  • Moraduix i sàlvia
  • 25 gr - Ametles laminades
  • 1 tassó - Llet
  • 1 cullerada - Maizena
  • Saïm, sal, canyella i pebre bo blanc
Preparació:

Col·locarem el llom, amb la part del greix damunt una post de tallar i li preacticarem talls de per curt sense arribar a tallat-los del tot, com si fossin els fulls d'un llibre, i l'assaonarem amb sal, pebre bo i llimona. Capolarem les ametles, el cuixot salat i el dolç, el moraduix i la sàlvia, i hi afegirem els vermells d'ou ben xafats, sal i canyella.

Ho mesclarem tot bé i posarem un poc d'aquesta pasta dins cada tall del llom, adjuntarem el llom i el lligarem amb el fil de cuina.

Llavors untarem el llom amb saïm i el col·locarem dins d'una rustidora també untada. Regarem el llom amb el cava i el cobrirem amb paper d'alumnini.

L'enfornarem  minuts a 200ºC. Després el destaparem i el deixarem 10 minuts més.

Tot seguit llevarem el fil de cuina i decantarem el suc del rostit i el mesclarem amb la llet (si es tria, ho passarem per la batedora), i ho posarem al foc.

Fregirem les ametles lamidades amb un poc de saïm, sols han de ser rosses, i les hi afegirem. Passats un minuts, hi posarem una cullerada de Maizena, i ho remenarem bé, li darem donar un bull, i ja serà a punt. Servirem el llom dins d'una plàtera, cobert amb aquesta salsa.

Categoria: Carns.
Font: Serrano A. Més receptes de na Tonina. 2a edició. Ed. Documenta Balear, Palma.
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.