Llebre en civet

Inici>Receptes >Llebre en civet
Ingredients:
  • 1 - Llebre tallada a trossos
  • 3/4 l - Vi negre
  • 2 - Cebes
  • Pebre en gra
  • Llorer, timó i orenga
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • Per fer la picada: - 3 grans d'all
  • Julivert
  • Fetge de la llebre fegit
  • 1 grapat - Ametlles
  • 1 - Galeta
Preparació:

Poseu la llebre a macerar amb el vi, la ceba, les herbes i el pebre durant 24 hores.
Retireu els trossos de carn, saleu-los i fregiu-los.
Quan comencin a agafar color afegiu-hi la ceba, les herbes i, al cap d’una estona, el vi.
Deixeu-ho coure tot plegat, tapat i a foc lent, fins que la carn estigui tendra, tot afegint-hi aigua cada cop que sigui necessari.
Retireu les herbes, afegiu-hi la picada i deixeu acabar la cocció a foc lent uns 10 minuts.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre.

Variacions:
Si és un animal jove no cal posar-lo a marinar.
Es pot marinar amb vi blanc en comptes de negre.
A la marinada i per coure la llebre s’hi poden posar diferents verdures.
Hi ha qui marina la llebre 12 hores amb vinagre i aigua, l’esbandeix i el cou amb aigua i vi negre.
Es pot afegir la sang de la llebre amb la picada, tot procurant que no bulli.
En comptes de llebre es pot fer amb conill de bosc (civet de conill de bosc o estofat de conill de bosc).

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.