L'ofegat de la Segarra

Inici>Receptes >L'ofegat de la Segarra
Ingredients:
  • ¼ l - Oli d'oliva
  • 1 - Orella de porc
  • 1 - Morro de porc
  • 2 - Peus de porc
  • 1 - Galta de porc
  • 100 g - Mongetes cuites
  • 2 - Tomates
  • ¼ l - Vi blanc
  • ½ l - Brou
  • 4 - Ametlles torrades
  • 2 - Nous
  • 1 tros - Xocolate dur
  • 1 - Patata a daus
  • 1 - Ceba
  • 1 cabeça - Alls
  • 1 manat - Herbes (llorer, orenga, timó i una fulla de menta)
  • 1 pessic - Pebre negre
  • 1 pessic - Pebre vermell dolç
  • 2 pessics - Sal
  • 1 culleradeta - Sucre
  • 1 - Tronc de canyella
  • 1 - Estrella d'anís
Introducció:

De l'Hostal Cal Jaumet de Torà

Preparació:

Poseu a enrossir, dins l'oli, la ceba tallada, la cabeça d'alls i el tomàquet.
Afegiu-hi el vi blanc, el brou, el manat d'herbes, la sal, el sucre, el pebre vermell, la canyella i l'anís estrellat, i feu que arrenqui el bull.
Tot seguit, poseu els peus de porc tallats a bocins, l'orella, el morro i la galta en una olla tapada amb paper d'estrassa o amb un plat.
Deixeu que es vagi coent a foc no gaire viu durant unes dues hores.
Més tard, afegiu-hi brou i uns daus de patata ja fregida.
Al cap de vint minuts, feu una picada amb la xocolata, les nous, les ametlles, dos grans d'all, i si és necessari, una mica més de brou. La tireu a la cassola i ho deixeu fent xup-xup a foc lent durant uns trenta minuts.
Ho deixeu reposar i ho serviu d'un dia per l'altre.

Categoria: Carns.
Font: Hostal Cal Jaumet
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.