Frit de Pasqua

Inici>Receptes >Frit de Pasqua
  • Frit de Pasqua
1
Ingredients:
  • 1 - Freixura de mè MMS
  • 200 gr - Sang cuita de MMS
  • 1 - Butza de MMS bullida
  • 1 Kg - Patates
  • 1 Kg - Carxofes
  • 250 gr - Faves tendres
  • 250 gr - Pèsols bullits
  • 1 manat - Grells
  • 1 - Tomàtiga
  • 1 manadet - Fonoll
  • 2 - Cabeces d'alls
  • 1 - Pebre coent
  • 2 - Fulles de llorer
Introducció:

Tradicionalment el dia de Pasqua el frit és el plat que mengen les famílies mallorquines.

El Frit de Pasqua, també conegut com a Frit Mallorquí o de Freixura es pot tastar qualsevol dia de l'any als restaurant de cuina tradicional Mallorquina.

Font: Serrano A. Les receptes de Na Tonina. 2ª edició. Ed. Documenta Balear, Palma.
Més informació:

Dins una pella grossa amb oli d'oliva, fregir-hi la freixura, tallada petita i salpebrada, el pebre coent xapat pel mig i els alls esclafats.

En estar cuites les paellades, posar-les dins una greixonera.

Fregir les patates, pelades i tallades a quadrets petits, i alls esclafats.

Pelar carxofes, tallar-les fines i després fregir-les.

Fregir les faves tendres tallades petites.

Sofregir els grells nets i tallats, després afegir-hi la tomàtiga, pelada i tallada, el fonoll tallat, la bitza a tires, la sang a trossets, el llorer i els pèsols bullits.

A cada paellada posar-hi un poc de sal.

Abans de servir-ho, remanar-ho bé.

 

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.