Fideuada

Inici>Receptes >Fideuada
  • Fideuada
1
Ingredients:
  • 400 g - Fideus del número 2
  • 1 - Ceba trinxada
  • 2 - Tomàquets trinxats
  • 4 - All tallat a làmines
  • 4 - Gambes
  • 4 - Escamarlans
  • 800 g - Sípia
  • 1 culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 80 cl - Aigua
  • Allioli negat amb julivert
Preparació:

En una paella sofregiu a foc viu els escamarlans i les gambes, i retireu-los.
En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba, els alls i el tomàquet.
Afegiu-hi la sípia i, quan estigui cuita, mulleu-ho amb l’aigua.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi els fideus, deixeu que bullin a foc baix i, en l’últim moment, hi poseu a sobre els escamarlans i les gambes.
Feu l’allioli negat amb julivert i l’aboqueu per sobre dels fideus just abans de servir-los.

Variacions:
Es pot fer el sofregit sense ceba.
Els fideus poden ser de cabell d’àngel o foradats.
La sípia es pot substituir, del tot o en part, per calamar.
Es pot fer amb brou de peix en comptes d’aigua.
S’hi pot fer una reducció de vi blanc abans de posar-hi l’aigua.
Es pot fer també amb sardines, seitons, galeres, bacallà, etc.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • Pepa
  • 25/05/2010 a les 23:43 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Hola, puedo dejar la fideua preparada por la mañana y echar el caldo 2 o 3 horas despues ? Gracias"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.