Faves ofegades

Inici>Receptes >Faves ofegades
  • Faves ofegades
1
Ingredients:
  • 1 i 1/4 kg - Faves desgranades
  • 4 talls - Cansalada viada tallada
  • 1 - Ceba tendra trinxada
  • 2 - Alls tendres trinxats
  • 1 ramell - Menta fresca
  • 1 fulla - Llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • 1 tros - Bull
Introducció:

Són també conegudes amb el nom de Faves a la catalana.

Preparació:

En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.
Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull.
Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.
Tapeu-ho amb un plat fondo amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites.

Variacions:
Es pot fer amb cebes i alls secs.
Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.
Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).
S’hi pot posar marduix a més de la menta.
També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.
Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).
S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.