Fava Parada

Inici>Receptes >Fava Parada
Ingredients:
  • 250 gr - Fava pelada
  • 1 - Quarter de gallina
  • 1 - Coa de porc
  • 2 - Ossos de porc
  • 200 gr - Escapció de xot
  • 1 - Botifarró
  • 100 gr - Llangonissa
  • 100 gr - Fideus
  • 1 - Nap
  • 1 - Ceba
  • 1 - Pastanagó
  • Sal i pebre bo
Preparació:

La nit abans es posen les faves pelades en remull amb aigua. L'endemà es colen i couen amb aigua, una ceba tallada en quatre trossos i un poc de sal. Ha de coure amb poca aigua i anar-ne afegint de freda així com ho necessiti. S'ha d'anar amb compte que no s'aferri. Quan les faves seran cuites es poden triturar. Dins una olla amb aigua i sal, es bulliran la carn, el nap i el ppastanagó fins que la carn sigui cuita. Amb la part del brou es couran els fideus i el botifarró a rodanxes, durant 5 minuts, després s'hi afegiran la llangonissa a trossets i es farà bullir 2 minuts més. Mesclar els fideus amb la fava pelada i un poc de pebre bo (si ha quedat massa espès, s'aclarirà amb brou) i es fa bullir sense deixar de remenar. Tot d'una que bulli es pot servir. Es treu la carn i les verdures per opcionalment acompanyar la fava pelada o bé menjar-s'ho a part.

Categoria: Llegums.
Font: Serrano A. Les receptes de Na Tonina. 2ª edició. Ed. Documenta Balear, Palma.
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.