Farcellets de col

Inici>Receptes >Farcellets de col
  • Farcellets de col
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 1 - Col
  • 300 g - Carn de porc picada
  • 20 g - Panses
  • 20 g - Pinyons
  • 1 llesca - Pa remullat amb llet
  • Farina
  • 1 raig - Vi ranci
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 2 - Alls
  • 1 grapat - Ametlles
  • 2 - Galetes maria
Preparació:

Netegeu la col, retirant-ne els nervis més gruixuts, i renteu-la.
Escaldeu les fulles de col i eixugueu-les sobre un tovalló.
Feu una barreja amb la carn picada, la molla de pa, les panses i els pinyons, i salpebreu-la.
Poseu en el centre de cada fulla una cullerada de la carn preparada i emboliqueu-la amb la fulla fent un farcellet.
Enfarineu els farcellets i fregiu-los fins que quedin rossos.
Col·loqueu-los en una cassola, feu la reducció del vi ranci, afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure a foc lent una mitja hora.

Variacions:
Es pot fer amb carn de xai en comptes de porc.
Es pot posar meitat de carn de porc i meitat de carn de vedella.
De vegades es posa cansalada en el farciment del farcellet.
Es poden fer farcellets sense farcir, amb la col arrebossada amb ou i farina.
Abans de posar-los a la cassola s’hi pot fer un sofregit de ceba, tomàquet i pebrot.
S’hi pot posar pernil.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.