Escaldums de matances

Inici>Receptes >Escaldums de matances
Ingredients:
  • 150 gr - Carn capolada de porc negre mallorquí
  • 1 - Ronyó de porc negre mallorquí
  • 100 gr - Fetge de porc negre mallorquí
  • 200 gr - Costella de porc negre mallorquí
  • 1 - Ceba
  • 150 gr - Esclata-sangs o xampinyons
  • 0,5 Kg - Patató
  • 1 - Ou
  • Farina
  • 1 tassonet - Conyac
  • Alls
  • Llorer
  • Oli d'oliva de Mallorca
  • Sal i pebre bo
  • Pebre bo blanc
  • Canyella
Categoria: Carns.
Font: Serrano A. Les receptes de Na Tonina. 2ª edició. Ed. Documenta Balear, Palma.
Més informació:

Afegir l'ou, sal, pebre bo blanc i canyella a la carn capolada. Mesclar-ho i fer pilotes no molt grosses, enfarinar-les i fregir-les.

Tallar el ronyóa rodanxes, posar-ho en remull una estona amb aigua i vinagre, rebejar-ho i deixar-ho degotar.

Dins una greixoneran amb un roll d'oli d'oliva se sofregeix una cabeça d'alls, el fetge i la costella tallats a trossets i el ronyó, tot salpebrat. Posar-hi la ceba pelada i tallada per llarg. En estar rossa, afegir-hi aigua, sal i una fulla de llorer. En bullir, posar-hi el conyac i deixar-ho coure tres quarts d'hora. Afegir les pilotes perquè bullin 10 minuts.

Pelar el patató, fregir-ho i posar-ho dins la greixonera perquè faci uns bulls amb la resta.

Deixar-ho reposar abans de servir-ho.

 

Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.