Crema cremada

Inici>Receptes >Crema cremada
  • Crema cremada
1
Autor: Cultura03
Ingredients:
  • 1 litre - Llet
  • 1 branca - Canyella
  • 1 tros - Pell de llimona
  • 200 g - Sucre
  • 8 - Rovells d'ou
  • 40 g - Midó
Introducció:

S'acostuma a anomenar també "Crema catalana" o "Crema de Sant Josep".

Preparació:

Feu bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
En un bol barregeu els rovells d’ou amb el sucre.
Afegiu-hi la llet colada amb el midó dissolt.
Poseu la barreja al foc, remeneu sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i traieu-la tot seguit.
Aboqueu la crema en plates o en cassoletes individuals i deixeu-la refredar.
Abans de servir-la espolseu sucre per sobre i passeu-hi per sobre una planxa o pala de ferro ben roent.

Variacions:
En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o una altra fècula, que afegireu als rovells barrejats amb el sucre.
Es pot menjar sense cremar; en aquest cas s’hi pot posar un paper d’estrassa per sobre de la crema perquè no es faci crosta.
Es pot menjar acompanyada de galetes o de carquinyolis.

Vegeu també:
Crema de Sant Josep.
Crema cremada.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.