Cim i tomba

Inici>Receptes >Cim i tomba
  • Cim i tomba
1
Autor: Imatge MAS
Ingredients:
  • 1 kg - Peix de carn dura tallat a rodanxes
  • 1 kg - Patates tallades a rodelles gruixudes
  • 1 - Ceba
  • 3 - Tomàquets
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Allioli negat
Preparació:

Feu un sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Afegiu-hi l’aigua i les patates, i deixeu-ho coure.
A mitja cocció de les patates afegiu-hi el peix prèviament salat.
Quan el peix sigui cuit traieu la cassola del foc i cobriu-ho amb l’allioli (vegeu Allioli negat).
Sacsegeu la cassola perquè la part de baix passi a dalt i a l’inrevés.

Variacions:
Es pot enfarinar i fregir el peix abans d’afegir-lo a les patates.
En comptes d’aigua es pot fer servir brou de peix.
S’hi pot afegir una mica de pebre vermell.
S'hi pot afegir pebrot vermell escalivat.
L’allioli pot ser lligat.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • dienekes
  • 26/03/2009 a les 14:06 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "...muy bueno...!,de los mejores "cim i tomba" que é encontrado en la red...aunque sigo dudando de la utilizacion del "colonial" tomate...
    ..y si solo fuera con pimenton rojo,mas acorde con la antiguedad y economia del plato...?. Lo dejo como reflexion culinaria."
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.