Cassola de tros

Inici>Receptes >Cassola de tros
Ingredients:
  • 100 g - Cansalada tallada a daus
  • 150 g - Costella de porc tallada a trossos petits
  • 150 g - Llonganissa tallada a rodanxes
  • 1 kg - Espinacs frescos
  • 100 g - Botifarra negra tallada a rodanxes
  • 1/2 kg - Patates
  • 2 - Cebes mitjanes
  • 1 - Pebrot vermell
  • 1 - Pebrot verd
  • 2 - Albergínies
  • 200 g - Tomàquet madur ratllat
  • 3 - Alls
  • una branca - Timó
  • Bitxo
  • Sal
  • Aigua
Preparació:

Fregiu en una cassola la papada, la costella i la llonganissa.
Quan la carn estigui daurada afegiu-hi l’all, la ceba, els pebrots i l’albergínia, tot tallat a trossos, i també el timó i el bitxo.
Al cap d’una estona hi afegiu el tomàquet i ho deixeu 5 minuts més.
Tot seguit hi afegiu la patata esbocinada i els espinacs.
Ho deixeu coure uns 15 minuts.
Quan veieu que la patata està quasi cuita afegiu-hi la botifarra negra.

Variacions:
A la cassola de tros hi cap de tot, tant de carns (confitades o crues) com de verdures (segons el recapte).
Moltes vegades s’hi posen cargols.
S’hi poden posar unes branques de fonoll tendre.
S’hi poden posar colitxos.
També s’hi pot afegir una picada al final de la cocció.
S’hi pot afegir arròs.
S’hi pot fer una reducció de vi.
S’hi poden afegir bolets.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.